BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Dilmen ligin falına baktı

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen şampiyonluk ve küme düşme adaylarının maçlarını yorumladı.

Abone ol

DENİZLİ - F.BAHÇE

Fenerbahçe'nin klasik sakin futbolunu Denizli'de uygulaması gerek. Kontrollü hücum yapmazlarsa sıkıntı yaşarlar. Rakibi bir puana şartlanacaktır, üç olursa "eyvallah" der

G.SARAY - KAYSERİ

Galatasaray'ın galibiyete ulaşması için en az iki gol bulması gerek. Çünkü riskli oyun anlayışları bu maçta ciddi tehlike yaratabilir. Kayseri böyle rakiplere karşı hep başarılı oldu

KÜME DÜŞENLER

Ligin dibi ise facia. Matematik hocaları bile zorlanıyor. Son altı haftaya bakarsak. Malatya, Şampiyonlar Ligi'ne katılmıştı. Küme düşen Samsun'un bile sıralamayı etkileme şansı var

Futbol tarihinin belki de en heyecanlı ligini yaşıyoruz. Ama sadece heyecan. Çok kaliteli bir sezon olduğunu kesinlikle söyleyemeyiz. Ligin üçüncüsü Trabzonspor ile Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan farkı 28. Kısacası Fenerbahçe ve Galatasaray ayrı, diğerleri ayrı bir sezon geçiriyoruz.

Bu hafta hem üstte, hem altta birbirinden kritik maçlar var. Bu karşılaşmalardan önce ulemalık yapmak doğru değil.
İki şampiyonluk adayı uzun yıllar sonra ilk kez puan puana finişe geldi. Şampiyonluk düğümü daha önceleri son haftaya kalsa bile rakipler hep iddiasız oluyor, sürpriz yaşanmıyordu. Şimdi bakıyoruz, bir tarafta küme düşmemeye çalışan Denizlispor, diğer tarafta UEFA Kupası'na katılma ümidi olan Kayserispor var. Belki ikisi de rakiplerinden puan koparabilirler.

İşleri zor
Fenerbahçe için Denizlispor maçı ne kadar zorsa, Galatasaray'ın da Kayserispor önünde işi o kadar kolay değil. Galatasaray zaten riskli oynayan bir takım. Kayserispor da bu sezon genellikle riskli oynayan rakiplerine karşı hep çok başarılı sonuçlar alan bir takım. Denizlispor muhtemelen kendini bir puana şartlandırmıştır. Üç olursa da "eyvallah" derler. Dolayısıyla savunma ağırlıklı, çok mücadeleci oynayacaklar. Fenerbahçe'nin klasik sakinliğini sahaya koyması lazım. Ama Fenerbahçeli oyuncular bazen sakinlikle vurdumduymazlığı karıştırıyor. O zaman da puan kaybediyorlar. Ancak bu maçta vurdumduymaz olmaları söz konusu bile değil.

Nobre şart
Fenerbahçe'nin Nobre'yi oynatırsa maçı kazanma şansı daha fazla olacaktır. Muhtemelen Denizlispor'un kilidini daha rahat açabilirler. Nobre'nin oynamaması halinde Daum'un Semih'ten yararlanması gerekir. Fenerbahçe kontrollü hücum yapmalı, savunmada fazla riske girmemeli. Çünkü gol yemedikleri sürece mutlaka kendilerine üç puanı getirecek golü bulacaklardır.
Denizli ve Ali Sami Yen'de her iki takımın alacağı üç aynı sonuç Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak. Bu da onların avantajını gösteriyor zaten.
Galatasaray takımının ise bence Kayserispor'u geçmesi için ikiden fazla gol atması lazım. Çünkü Kayseri'nin İstanbul'da mutlaka gol bulacağını düşünüyorum.

Cadı kazanı
Altta ise tam bir facia yaşanıyor. Son altı haftaya bakarsak Malatyaspor Şampiyonlar Ligi'ne katılırdı. Öylesine bir hafta ki matematik hocaları bile zorlanıyorlar.
Denizli kaybetse de düşmeyebilir. Samsun'un kazanması da eğer diğerleri kaybederse düşenin ismini değiştirecek. Bu ortamda ilk kez şaibeden uzak bir hafta yaşayacağız. Allah oyunculara, antrenörlere, en başta da hakemlere sabır versin.

Kaynak: www.milliyet.com.tr