BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.401,47
HABER /  POLİTİKA

Dayakçı vekil cezalandırılsın!

Eşini döven milletvekili Halil Ürün konusunda AK Parti'nin kadın vekilleri cezalandırılmasını istedi.

Abone ol

Eşini döven milletvekili Halil Ürün konusunda AKP'de disiplin mekanizmasının çalıştırılacağına dair bir işaret verilmedi. AKP ve CHP'li bazı kadın milletvekilleri ise 'Ürün mutlaka cezalandırılmalı' diyor.

Aldatma gerekçesiyle tartıştığı eşi Esma Ürün'ü, "Dokunulmazlığım var, istediğin yere şikâyet et" diyerek döven AKP Konya Milletvekili Halil Ürün'e kadın milletvekilleri tepki gösterdi. Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da, "Toplumun gözü önündeki kişilerin böyle bir olayla anılması çok üzücü" dedi. Ancak Esma Ürün'ün şikâyetini geri aldığına dikkat çeken AKP yöneticileri, milletvekili hakkında disiplin mekanizmasını çalıştırmayı düşünmüyor.

Kaçamak cevaplar

Halil Ürün hakkında fezleke hazırlanıp hazırlanmayacağına savcılık karar verecek. AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, "Fezleke gelirse partinin kararı ne olacak?" sorusuna, "Bu konu aile içi bir olay gibi yer aldı. Daha olayın aslını bilmiyoruz, savcılık ne yapacak bilmiyoruz. Fezleke gelirse onu da o zaman değerlendiririz" yanıtını verdi.
Sosyal işlerden sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel de, "Bununla ilgili soruları cevaplamam gerekmiyor" diyerek, değerlendirme yapmadı.

'Asla hoş karşılanamaz'

Nimet Çubukçu (Devlet Bakanı): "Her kimden ve ne sebeple olursa olsun şiddet kabul edilemez. Eğer haber doğru ise toplumun gözü önündeki kişilerin, bu kendi partimden bir milletvekili bile olsa böyle bir olayla anılması çok üzücü. Ailenin birliği ve huzurunu bozan davranışları asla kabul edemeyiz."

Zeynep Tekin Börü (AKP-Adana): Halil Bey'i esefle kınıyorum ve deşifre ettiği için eşini kutluyorum. Milletvekili, dokunulmazlığı zırh olarak kullanamaz. Cahil insanların bile yapması durumunda affedilmeyecek bir şeyi rol modeli olan milletvekillerinin yapması kabul edilemez. Kesinlikle ceza verilmeli.

Fatma Şahin (AKP-Gaziantep): Bu da aile içi şiddetin bir parçası. Özellikle göz önündeyseniz, belirli bir mevkiniz varsa daha çok dikkat etmeniz gerekiyor. Ne muhafazakâr değerler sistemimizde, ne inanç sistemimizde, ne kültür, ne de medeniyet yapımızda şiddete yer var.

Halide İncekara (AKP-İstanbul): Şiddeti kınamak başka bir şey, insanlara yüklenerek kınamak başka bir şey. Belki yarın birbirlerini affedecekler. Biz bu şekilde davranarak onları geri dönülmez bir noktaya itiyoruz.

Remziye Öztoprak (AKP-Ankara): Milletvekili arkadaşımızın böyle bir olayla gündeme gelmesine çok üzüldüm. Mahiyetini bilmediğim için bu olay üzerinde yorum yapmak istemem.
Özlem Çerçioğlu (CHP-Aydın): Töre komisyonlarını kurduk. Parlamentoda AB kriterlerini yakalamak adına da bu çalışmaları yaptık. Sonucunda böyle bir olayla karşılaştık.
Bihlun Tamaylıgil (CHP-İstanbul): Meclisimizde şiddete karşı önlemler için bir komisyon kuruldu. Böyle bir ortamda kadının maruz kaldığı tablo çok acı.

Haber: Bülent Sarıoğlu
Kaynak: www.milliyet.com.tr