BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.401,56
HABER /  MAGAZİN

Ayıp şarkı sözleri modası

Şebnem Ferah ve Teoman'ın albümlerinde 'ince ince' yer alan erotizm, son zamanlarda iyice kalınlaştı!

Abone ol

Grup Anemi'nin 'Ta A... Koyayım'ı ve BUZ'un 'Vajina'sı 'ağır cinsellik' dolu sözleriyle müzikte yeni bir akım başlattı
Romantik ve naif şarkılar yaşı kemale erenler arasında hâlâ prim yapsa da, cinselliği uluorta sergileyen ve küfürlü sözlerle dolu parçalarda yükseliş başladı. Sözleriyle; sevginin değerini öne çıkarmak yerine, açık saçık ifadelerle dinleyicinin aklına cinsellik getiren şarkılar pıtrak gibi çoğaldı. Yıllar önce İbrahim Tatlıses'in söylediği 'Tombul Tombul Memeler' ise yeni örneklerin yanında zemzem suyuyla yıkanmış gibi kaldı!

BUZ'DAN SON NOKTA
Şebnem Ferah ve Teoman'ın parçalarında yer alan 'gizli erotizm'i mumla aratanlar arasında İzmirli rock grubu Anemi'nin 'Ta A... Koyayım'ı ilk sırada yer aldı. İnternette çok dinlenen 'Ta A... Koyayım'la boy ölçüşen en son örnek ise geçtiğimiz hafta 'Senin Eserin' adlı ilk albümlerini piyasaya çıkaran rock grubu BUZ'dan geldi.

POLEMİKLER BAŞLADI
'Vajina' diye bir şarkı yapan grup; kadın cinsellik organını başlığa çıkardıkları için müzik dünyasını da karıştırdı. BUZ üyeleri 'Vajina'yı yapma nedenlerini 'cinsel kimliğin dışa vurumu' diye tanımlasalar ve aşka yaklaşımlarını böyle ifade etseler de sektörde polemik çoktan başladı! Hülya Avşar, "Beni ilgilendirmiyor. Kültür Bakanlığı'na havale ediyorum" derken, karşı çıkan ise çoktu...

Vajina
Bir küçük kaygan vajina
Herkesin derdi onunla
Nasıl baksam tadına
Senin derdin bununla
BUZ

Arabada 5 evde 15
Arabada 5, evde 15,
Hoşuma da giderse, bedava!
Arabada 5, evde 15,
Hoşuma da giderse, bendensin!
Arabada 5, evde 15,
Hoşuma da giderse agaya beleş!
ANKARALI NAMIK

Ta A... Koyayım
Dumansız sigaranın,
Köpüksüz biranın,
Sensiz şu hayatın
Ta a.... .k.yayım
ANEMİ

Karşı Çıkanlar
Allah akıl fikir versin

Söz yazarı Sezen Cumhur Önal, BUZ'un 'Vajina'sı için şu yorumu yaptı: "Böyle bir şarkıya aklım ermiyor. Yazanın da söyleyenin de herhalde kafası karışmış! Gençler dalga geçiyor bence. Açlık başlarına vurmuş ne diyeyim!"

Bu ülkede yasa yok mu?

Türkücü İzzet Yıldızhan, 'ayıp' şarkı sözlerine şiddetle karşı çıkanlar arasında... "Herkesin çocuğu var, annesi, babası var. Ne kadar ayıp!" diyen Yıldızhan, Kültür Bakanlığı'nın 'Vajina' adlı bir şarkıya nasıl onay verdiğini anlamadığını vurguladı.

Basit Bulanlar
Öyle sözler kullanmam

Ünlü müzisyen Fatih Erkoç, "Ben böyle sözler kullanmam" dedi ve ekledi: "Bayağılaşmamak lazım. Bence cinsellikle ilgili bir ders verilecekse bunun okullarda ve okuldan önce de aile ortamında öğretilmesi lazım."

Yozlaşmanın ürünü

Funda Arar, 'ayıp söz furyası'nı eğitim ve müzikte yaşanan yozlaşmaya bağladı. Arar, konuyla ilgili şunları söyledi: "Her şey basite indirgeniyor ve gençlerimizden bu sözler çıkıyor!"

Kaynak: www.sabah.com.tr