BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,05
HABER /  POLİTİKA

'Tayyip Erdoğan kaseti' almak için İran'a giden CHP'liler kim? Savcı Sayan açıkladı

AĞRI Belediye Başkanı Savcı Sayan, CNN Türk canlı yayınında CHP'li iki milletvekilinin, "Erdoğan’ın Atatürk büstünü yerlerde tekmelediği, küfrettiği, kafasını tekmelediği o kaset bizim elimizde" diyen dolandırıcılara kanıp İran'a kaset almaya gittiğini iddia etti. Abdülkadir Selvi, İran'a giden iki milletvekilini buldu... CHP, Savcı Sayan'ı neden mahkemeye veremiyor?...

Abone ol

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan CHP’ye 20 bin dolara mal olan dolandırıcılık olayını CNN Türk’ün canlı yayınında anlattı. Savcı Sayan, CHP'li iki milletvekili, "Erdoğan’ın Atatürk büstünü yerlerde tekmelediği, küfrettiği, kafasını tekmelediği o kaset bizim elimizde. Gelin size vereceğiz" diyen İranlı dolandırıcılara 20 bin dolar kaptırdığını iddia etti. 

Yayının üzerinden 3 gün geçmesine rağmen kimseden ses çıkmayınca Savcı Sayan'ı aradığını belirten Abdulkadir Selvi, "CHP’den sizi arayan oldu mu, bu milletvekilleri kimler diye sordular mı, sizi mahkemeye verdiler mi" diye sordu. Selvi, Savcı Sayan'dan aldığı cevabı köşesine taşıdı. İŞte Abdulkadir Selvi'nin köşe yazısının ilgili bölümü:

Onları kurtaran il ve ilçe başkanı halen hayatta
- "Yok" dedi. Ardından ekledi, “Olay doğru. Beni nasıl mahkemeye verecekler? O zaman milletvekili olan iki CHP’li hâlâ hayatta. Onları kurtaran il başkanı ve ilçe başkanımız hayatta. O tarihlerde pasaportlarında İran’a girişleri çıkışları var. Benim neyimi mahkemeye verecekler” dedi.

Erdoğan'ın Atatürk büstünü tekmelediği videosu var
İsterseniz önce Savcı Sayan’ın ağzından CNN Türk ekranlarından anlattığı dolandırıcılık olayını aktaralım.

“Bir gün, şu anda yaşıyor o iki milletvekili... Bir gün 2 milletvekiline İran’dan bir dolandırıcı geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili. Erdoğan’ın Atatürk büstünü yerlerde tekmelediği, küfrettiği, kafasını tekmelediği o kaset bizim elimizde. Gelin size vereceğiz diyor.”

Erdoğan’ı devireceğiz diye düşüyorlar İran yollarına
- İki CHP milletvekili İran’dan gelen kişinin dolandırıcı olduğunu bilmiyor elbette ki. 2007 yılı. AK Parti’ye cumhurbaşkanı seçtirmemek için Cumhuriyet mitinglerinin yapıldığı, 27 Nisan e-muhtırasının verildiği, Anayasa Mahkemesi’nden 367 kararının çıktığı dönemler. Zamanın ruhuna uygun bir dolandırıcılık işi. CHP’li iki milletvekili kaseti ele geçireceğiz, Erdoğan’ı devireceğiz diye düşüyorlar İran yollarına. Ama tabii bu işin bir maliyeti var.

20 bin dolarlarını alıp "PKK sizi öldürecek, kaçın' dedi...
- O iki milletvekili partinin kasasından 10 bin dolar aldılar, gittiler İran’a. İran’da üç gün uğraştılar. Adam ‘Bir 10 bin dolar daha verin’ dedi. 10 bin dolar daha verdi. O adam paraları aldıktan sonra, ‘PKK’lılar buraya geldiğinizi öğrendi, sizi öldürecekler, kaçın!’

Ağrı İl Başkanı devreye girip kurtardı
- Bunlar da bizim il başkanını aradılar, ‘Ne olursunuz bizi kurtarın, İran’da rehin kaldık.’ Ağrı İl Başkanı, devreye girdi. Oradaki ilçe başkanları devreye girdi. Gittiler ve kaça kaça geldiler İran’dan. O iki milletvekili de sağ. CHP’de milletvekiliydiler.

Kasetle AK Parti'yi devireceklermiş!

İran’a kadar gidip, 20 bin dolar para kaptırıp canlarını zor kurtardıkları kasetle ne yapacaklarmış? Bu sorunun cevabını da Savcı Sayan veriyor.

- "Neyin peşine düşmüşler. Sayın Erdoğan, Atatürk’ün büstünü tekmeliyormuş. Onun görüntüleri varmış. O görüntülerle AK Parti’yi, iktidarını devirecekler.” 

- Meğer CHP’de kaset merakı eskiye dayanıyormuş. Erdoğan’ı olmayan bir kasetle indiremediler ama bir kaset darbesiyle Baykal’ı tasfiye edip Kılıçdaroğlu’nu getirdiler.

O iki milletvekili kim?
Peki o iki milletvekili kim? Kulislerde İran’a giden iki CHP milletvekili olarak Bayram Meral ve Halil Tiryaki isimleri gündeme geldi.
TÜRK-İŞ Genel Başkanlığı da yapan Bayram Meral o tarihlerde CHP Ankara Milletvekili’ydi. Halil Tiryaki ise Kırıkkale Milletvekili olarak Parlamento’da bulunuyordu. İddialarla ilgili olarak hem Halil Tiryaki’yi hem de Bayram Meral’i aradım.

Halil Tiryaki: İran'a gittim ama hatırlamıyorum
Halil Tiryaki, o tarihlerde İran’a gittiğini doğruladı ama üzerinden 15 yıl geçtiği için ne olduğunu hatırlayamadığını söyledi. “O zaman öyle bir şey oldu. İran’a gittik, geldik. Ama 15 sene oldu. Ne olduğunu hatırlamıyorum” dedi.

Bayram Meral: İran'a gittim ama bu işle ilgili değil
O dönem CHP Ankara Milletvekili olan Bayram Meral ise, İran’a daha önce gittiğini, bu işle ilgisi olmadığını söyledi. Meral, “İran’a çok eskiden gittim. İran’a giriş çıkış yaptım. Ama bu işle ilgisi yok. Olacak iş mi?” diye konuştu.