BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tanker şoförleri 55 gündür mahsur

Irak'ın Halil İbrahim sınır kapısında yaklaşık 55 gündür mahsur kalan tanker şoförleri yardım bekliyor.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a giriş yapan tanker şoförleri evrak eksikliğinden dolayı 55 gündür Halil İbrahim Sınır Gümrüğü'nde bekliyorlar.

Bir lojistik firması tarafından Irak ile İran arası fuel-oil taşımacılığı yapmak üzere gönderilen tanker şoförlerinden Müslüm Özkınacı, "Yaklaşık olarak 55 gündür Irak sınırında bekliyoruz. Araçlarımıza Irak plakaları takıldığı için dönemiyoruz.

Bizi buraya getiren şirket yetkilileri ile görüşüyoruz ancak bizi oyalamaktan başka bir şey yapamıyorlar. Çok zor durumda kaldık. Böyle giderse arabalarımızı Irak tarafında bırakıp Türkiye'ye gideceğiz. Şırnak'a yeni atanan Sayın Valimiz Vahdettin Özkan'dan yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Tanker şoförü Habeş Korkmaz ise hastalandığını ve sınır kapısında mahsur kaldıklarından dolayı hastaneye gidemediğini söyledi. korkmaz, "Ailelerimizi yaklaşık 55 gündür göremiyoruz. Sadece telefonda konuşuyoruz. Ben burada hasta oldum, fakat hastaneye gitme imkanın olamadı. Çok mağdur durumda kaldık.

Türkiye'de bulunan yetkililerden ve özellikle Şırnak Valimizden yardımlar bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan konu ile ilgili açıklamada bulunan Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, "Lojistik şirketi tarafından Irak ile İran arasında çalışmak üzere aylık 3 bin TL ücret karşılığı anlaşılan 85 kamyoncu esnafımız firmanın evrak eksikliğinden dolayı 55 gündür Irak'ın Halil İbrahim Sınır Gümrüğü'nde beklemektedirler.

Biz de oda olarak sürekli çalışmalar yapmaktayız. Federasyon başkanı ile görüştüm ve bu konu ile ilgileneceklerini söylediler. Bizler de yetkililerden bu sorunun çözümü için gerekli girişimlerin yapılmasını ve 55 gündür Irak'ta bekleyen şoför esnafımızın evlerine dönmelerini için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz.

Ayrıca lojistik firmasının da bekledikleri bu süre içerinde anlaşılan ücret üzerine şoförlere ödemelerinin yapılmasını ve 85 esnafımızın bu mağduriyetinin giderilmesi için gerekli girişimlerin yapılmasını bekliyoruz" dedi.