BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,10
ALTIN 2.466,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muğla turizmde çıtayı yükseltiyor

Muğla Valisi Fatih Şahin, turizm kalitesinden ödün vermeyeceklerini ve çıtayı daha da yükselteceklerini belirtti.

Abone ol

Vali Şahin, Muğla Karabağlar Yaylası Süpüroğlu restoranda Muğla’da görev yapan basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Muğla’nın en önemli konusunun turizm olduğuna dikkat çeken Şahin, “Muğla’yı özellikle yabancı ülkelerle kıyaslamalıyız, onlara rakip olmalıyız, onların önüne geçme çabası içerisinde olmalıyız.

Turizm konusu kolektif bir iştir, yani, sokaktaki seyyar satıcından, turistin ilk girdiği yerde pasaport işini yapan polisin tavır, tutum ve davranışına kadar topyekün bir mücadele. Burada en önemli husus turizm sektöründeki çalışanların kalitesini ve donanımı artırmak gerekiyorsa, bunu yapmalıyız. Standardı artırınca buradaki turistinde memnuniyeti artacaktır. Bunları uzun dönemli yaparsak başarılı oluruz. Kesinlikle kaliteden taviz vermeyeceğiz” dedi.

Vali Şahin, Muğla’nın çok büyük avantajları ve potansiyelleri olduğunu vurgulayan Vali Şahin, “Turizmde de destinasyon odaklı yenilikçi bir kısım projeler ortaya koyabiliriz. Çünkü gün yüzüne çıkmamış elimizin altında, bu potansiyelleri turistik ürün haline gelmemiş bu potansiyelleri ticari ürün haline getirip bu alanlarda önderlik yapmamız gerekir. Turizmde bize düşen neyse onun yolunu açmak için çaba sarf etmeliyiz. Potansiyelimize göre ilk biz üreterek dünyanın dikkatini buraya çekmeye çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Yatağan ilçesinde kültür yolu projesini çok önemsediğini anlatan Şahin, “Buraya gelen turist birkaç gün fazla kalsa ilimizde hem bize, hem de Türkiye ekonomisine faydadır. Bu çabayı göstermeliyiz. Turizmde kültür yolu gibi alternatifleri çoğaltmamız lazım. Potansiyellerimizi ticari ürün haline getirmemiz lazım. Muğla, dünyada eşi benzeri olmayan potansiyellere sahip, bunu hep korumamız hem de artırmamız lazım” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye Çin ve Japonya’dan birçok turistin gelmesine rağmen, Muğla’nın bundan gerekli pay alamadığını gördüğünü dile getiren Vali Şahin, “Japonya ve Çin üzerinde durmamız gerekiyor. Önemli nüfus ve ekonomik potansiyele sahip, sürekli gezmeye başladılar. Bunları kendi bölgemize çekersek turizmde gelen turist yelpazesini genişletmiş oluruz” dedi.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak tarafında Ekim 2009’da faaliyete giren “Alo 179” hattını tüm halka açmayı planladıklarını belirten Şahin, “Halkımızın bize iletemediklerini tüm şikâyet ve isteklerini burada dinleyerek sorunların çözümü noktasında bir çalışma yapmayı planlıyoruz” dedi.