BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.435,08
HABER /  SPOR

Taffarel'den Fatih Terim'e övgü yağdı

Claudi Taffarel, unutulmayan UEFA Kupası zaferine dair açıklamalarda bulunurken Fatih Terim hakkında 'Harika bir teknik direktör' diye bahsetti.

Abone ol

Galatasaray tarihine adını adeta altın harflerle yazdıran Claudio Taffarel, 2000'deki UEFA Kupası zaferi ve teknik direktör Fatih Terim hakkında Brezilya basınına açıklamalarda bulundu.

"İstanbul'da sokağa çıktığımda..."

UEFA Kupası'nda zafere giden süreci anlatan 54 yaşındaki efsane eldiven, "İstanbul'da sokağa çıktığımda insanlar bana sürekli Henry'nin UEFA Kupası finalinde yaptığı kafa vuruşunu hatırlatıyor. Biz Arsenal'in karşısına kazanabileceğimizi bilerek çıktık. Bunu hissettik, bu güvene sahiptik, gücümüzü biliyorduk. Tüm sezon boyunca kendimize inanmıştık." dedi.

"Fatih Terim bizi yönlendirdi"

Fatih Terim'in kupayı kazanmalarında büyük etkisinin olduğunu da sözlerine ekleyen Taffarel şu ifadeleri kullandı:

Fatih Terim'in çok güçlü bir kişiliği var, her zaman kazanmak istedi ve bizden en iyi performansı göstermemizi talep etti. Çok güçlü bir kadromuz vardı, hücumda iyiydi, orta sahada iyiydi, defansta iyiydi.

Elde edilen başarıyı sadece Hagi, sadece defans ya da benim yaptıklarıma bağlayamayız çünkü tüm takım en iyi performansını gösterdi ve bunu da harika bir teknik direktör olan Fatih Terim yönlendirdi.