BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.472,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sultangazi'de fotoğraf yarışması sona erdi

“Sultangazi’de Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eser sahipleri, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Abone ol

Sultangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışmada, ilçedeki hayatı objektiflere taşıyan amatör fotoğrafçıların 64 eseri yarıştı.

Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu dereceye giren eserler için, Yunus Emre Mahallesi Gazi Şehir Parkı’nda bulunan Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Törene Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Belediye Başkan Yardımcıları Fevzi Dülger ve Mustafa Birinci, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve eser sahipleri ile çok sayıda fotoğrafsever katıldı.

GÜZELLİKLER KARELERE YANSIDI

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay törende yaptığı konuşmada, çekilen ilginç fotoğraflarla Sultangazi’nin her mevsiminin güzelliğinin kalıcı hale geldiğini söyledi. Fotoğrafların “Sultangazi’de Yaşam”ı resmettiğini ifade eden Başkan Altunay, “Jürimiz katılan eserler arasından titiz bir çalışma ile dereceye girenleri belirledi. Bütün katılımcıları kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya da konuşmasında, eski bir amatör fotoğrafçı olarak düzenlenen organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İnsanlar gibi eşyanın da 5 duyusu olduğunu ifade eden Çelikkaya, fotoğraf karelerinin bu 5 duyuyu yansıtması gerektiğini belirtti. Çelikkaya yarışmayı düzenleyen Belediye Başkanı Cahit Altunay ve katılan eser sahiplerini kutlayarak, başarılı çalışmaların devamını temenni etti.

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Başkan Altunay, Seçici Kurul Başkanı Muhsin Divan’a bir teşekkür plaketi verdi. Daha sonra ödül törenine geçildi. Yarışmada 1’liğe layık görülen Tufan Kartal’ın ödülünü Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya verdi. 2. olan eser sahibi Adem Aydın’ın ödülünü ise Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay verdi. Üçüncü seçilen ödül sahibi İbrahim Ayşıl’ın ödülünü Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Jüri Özel Ödülünü kazanan İsmail Tütün’ün ödülünü ise Seçici Kurul Başkanı Muhsin Divan takdim etti.

Törende; birinci olan eser sahibine profesyonel fotoğraf makinesi, ikinciye dizüstü bilgisayar ve üçüncüye video kamera hediye edildi. Jüri Özel Ödülü ise mini dizüstü bilgisayar oldu.
Ödül töreninin sonunda katılımcılar, yarışmaya katılan eserlerle açılan fotoğraf sergisini gezdiler.