BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.511,21
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

KKTC Başbakanı'ndan Sarıgül'e ziyaret

İlk resmi ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştiren KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü makamında ziyaret etti.

Abone ol

KKTC’nin kuruluşunun 36. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde ülkemize gelen Küçük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den sonra, İstanbul’a gelerek Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ziyaret etti.

KKTC Başbakanı için, Şişli Belediye Meclisi’nde resmi bir tören düzenlendi. Törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, KKTC’nin Türkiye için çok farklı bir önemi olduğunu belirterek, “Bu sene Kıbrıs Barış Hareketi’nin 36. yılını kutluyoruz. Ancak, 36 yıl önceki askeri başarının bir sivil başarıyla taçlandırılması gerekiyor. Türkiye ve Kıbrıs Türkleri bunun için çalışıyor. Bütün dünyanın Kıbrıs’a sevgiyle baktığı bir barışı çok yakında kutlayacağımıza inanıyorum” dedi.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük de konuşmasında, ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu ziyarette, Türkiye’de örnek bir yerel yönetim modeli oluşturan Şişli Belediyesi’ni kutlamadan dönmek istemedim” dedi. KKTC’nin geleceğinin Türkiye’den bağımsız olamayacağını kaydeden Küçük, “Kıbrıs Rum Kesimi ile sürdürülen görüşmelerin bir an önce başarıyla sonuçlanması için çalışıyoruz. Bu konuda gerekli özveriyi gösteriyoruz. Ancak aynı özveriyi Rum kesiminin de göstermesi lazım. Biliyorsunuz, daha birkaç gün önce, yabancı bir sanatçının KKTC’de vereceği konseri engellediler. Buna tahammül gösteremeyen bir anlayışın, KKTC ile uzlaşması oldukça zor görünüyor” şeklinde konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, tören sonunda konuk Başbakan İrsen Küçük’e bir şükran plaketi ve çeşitli armağanlar verdi.