BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sultangazi'de muhteşem gala

Sanat Güneşi Zeki Müren’in son günlerinin anlatıldığı “Çığlık Çığlığa Bir Sevda” filmi, Sultangazi Belediyesi’nin organizasyonu ile seyircisiyle buluştu;

Abone ol

Türk Sanat Müziği’nin efsane ismi Zeki Müren’in son günlerinin konu edildiği “Çığlık Çığlığa Bir Sevda” filminin galası, Sultangazi’de yapıldı.

Sosyal belediyecilik çalışmalarını sürdüren Sultangazi Belediyesi, yaz etkinlikleri kapsamında bir ilke daha imza attı. Ülkü Erakalın’ın yazıp yönettiği, başrollerini Ediz Hun ile Selma Güneri paylaştığı “Çığlık Çığlığa Bir Sevda” filminin gala gösterisi, 10 Temmuz Cumartesi akşamı Cumhuriyet Mahallesi, Eski Edirne Asfaltı üzerinde bulunan Hamza Yerlikaya Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın ev sahipliğindeki muhteşem gala gecesine filmin başrol oyuncuları Ediz Hun, Selma Güneri, Tomris Özalp ve yönetmen Ülkü Erakalın ile birlikte bazı belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

ALTUNAY: ÇOK DUYGULANDIM

Sanat Güneşi Zeki Müren’in eserleri ile zenginleşen filmin gösterimi öncesinde bir konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Çığlık Çığlığa Bir Sevda” filminin galasının Sultangazi’de yapılmasının kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Çocukluk yıllarında Türk sinemasını yakından takip ettiğini belirten ve 60’lı, 70’li yılları hatırladığını ifade eden Başkan Altunay, “Hafta sonlarını iple çekiyorduk. Kartal Tibet, Ayhan Işık ve Ediz Hun’un filmlerini hayranlıkla seyreder, her defasında da eve ağlayarak dönerdim. Sanat güneşimiz Zeki Müren’in hayatının son günlerini anlatan bu film de bizi o eski günlere götürdü. Çok duygulandım. Çok güzel bir çalışma. Bu mutluluğu birlikte yaşıyoruz” dedi.

Yaz boyunca her hafta sonu sinema ve tiyatro gösterimi sunulacağını belirten Başkan Cahit Altunay, “Sosyal belediyecilik anlayışımızın eseri olarak yavrularımızı bu sanat eserleriyle buluşturacağız. Bundan sonraki hizmetler daha zengin ve görkemli olacak” diye konuştu.

GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLDU

Filmin başrol oyuncusu Ediz Hun da yaptığı konuşmada, filmle ilgili olarak “Filmde Zeki Müren’in son 15 günlük hayatından bazı kesitleri aktarmaya çalıştık. Güzel bir çalışmaydı. Filmden çok haz duydum, tatmin oldum” dedi. Diğer sanatçılar da filmin, Zeki Müren’in hatırasını canlandıran anlamlı bir eser olduğunu kaydettiler.

SANATÇILARA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konuşmaların ardından Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay; Ediz Hun, Selma Güneri, Tomris Özalp ve yönetmen Ülkü Erakalın’a, Türk sinemasına katkılarından dolayı birer şükran plaketi takdim etti.

Davetlilerin ilgi ile izlediği “Çığlık Çığlığa Bir Sevda” filminin gösteriminin ardından, vatandaşlar Zeki Müren’i canlandıran aktör Ediz Hun ve diğer oyunculara sevgi gösterilerinde bulundu ve hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştılar.