BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sultanbeylili özürlüler yaz kampında

Özürlüler Merkezi’nde tedavi gören özürlüler, aileleriyle beraber yaz kampına katıldı, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan ve Belediye Başkanı Hüseyin Keskin aileleri kampta ziyaret etti.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İstanbul Özürlüler Merkezi’nin özürlüler için düzenlediği yaz kampları devam ediyor, Florya Özürlüler Yaz Kampı’nda özürlü ve ailelerine tatil imkânı sunuluyor.

2004 yılından bu yana devam eden kampın bu haftaki konukları Anadolu yakasında tedavi gören özürlüler ve aileleriydi. Sultanbeyli Özürlüler Merkezi’nden 10 aile, bir haftalık tatile başladı. Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Ak Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç de aileleri kampta ziyaret etti.

Kaymakam Ceylan, Başkan Keskin ve İlçe Başkanı Sevinç kampla ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra, aileleri tek tek gezerek mutlu ve huzurlu tatil dileklerinde bulundu.

Kampta yok yok…

Florya sahilinde toplam 60 bin metrekarelik alan üzerine kurulu yaz kampında televizyon, klima, 24 saat sıcak su ve telefon ile çiçek bahçesi olan 55 müstakil ev bulunuyor. Kampta, kendilerine bir hafta boyunca tatil yapma imkânı sunulan özürlü ve aileleri için kafeterya, çocuk bahçesi, internet kafe, yürüyüş parkurları, masa tenisi, satranç oyun alanları, voleybol ve basketbol sahaları var. Kamp süresince ayrıca tarihi ve turistik geziler, konserler, şenlikler, spor organizasyonları ile seminerler düzenleniyor.

Gece aktivitelerinde ise bilgi ve yetenek yarışmaları, film gösterimi ve veda partisi gibi etkinlikler mevcut. Özürlü ve özürlü yakınları, her yıl Nisan ayında açılan ve Ekim’de son bulan Özürlüler Yaz Kampı’nda bir haftalık tatil yapabiliyor. 2004 yılından bu yana 19 bin 306 özürlü ve yakının yararlandığı kampta bu yılki hedef, 5 bin 280 özürlü ve özürlü yakınının tatil yapması.