BIST 10.606
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bahçelievler'de ücretsiz tiyatro kursu

Bahçelievler Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nce her yıl çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik olarak sürdürülen ücretsiz tiyatro kursuları sona erdi.

Abone ol

Tiyatro Kursu’nu tamamlayan 23’ü çocuk olmak üzere 16 genç ve 22 yetişkin tiyatro öğrencisi Bahçelievler Belediyesi Yeni Sahne Salonu’nda düzenlenen törenle Katılım Sertifikalarını Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun elinden aldılar.

Büyük yeteneklerin küçük yaşta keşfedilmesini ve Türk Tiyatrosu’na alt yapı oluşturulmasını hedeflediklerini söyleyen Belediye Başkanı Osman Develioğlu “Sanata ve sanatçıya değer veren yönetim anlayışıyla kültürel ve sosyal aktivitelere de önem veriyoruz. Bu anlamda, özellikle geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza tiyatroyu sevdirmek, kendilerini doğru ifade edebilme ve sosyal ilişkiler kurmalarına yardımcı olacak derslerin de olacağı ücretsiz tiyatro kursu ile sağlıklı yetişmelerini amaçladık. Kurs alan öğrencilerimizin içinden mutlaka büyük sanatçılar da yetişecektir” dedi.



Toplam 61 öğrencinin 8 ay süreyle düzenli olarak devam ettiği ücretsiz tiyatro kursuna katılan kursiyerlere doğaçlama, yaratıcı drama, diksiyon-fonetik, jest-mimik ve beden, nefes çalışması, tip yaratma konularında dersler verildi. Sertifika töreninin ardından çiçeği burnunda tiyatrocular tarafından sahnelenen oyunlar izleyicilerin beğenisini topladı.