BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sultanbeyli'de okul birincilerine ödül

Sultanbeyli Belediyesi, 2009-2010 eğitim – öğretim yılı okul birincilerini muhteşem bir törenle ödüllendirdi.

Abone ol

Sultanbeyli’de, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı okul birincilerinin üstün başarısı görkemli bir törenle kutlandı.

39 okulun birincileri için düzenlenen gece de şampiyonlara diz üstü bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi.

Programı izlemeye gelen vatandaşlar salonu tamamen doldururken, salona sığmayan vatandaşlar için fuayede dev ekran kuruldu.

Programda açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, “İlçemizde örgün eğitim alan 62 bin öğrencimiz var. Yaygın eğitimle birlikte bu rakam 100 bini aşıyor. Bu rakamlar bize sorumluluğumuzun ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.” dedi ve bu sorumluluk bilinciyle, kaymakamlık ve belediyenin destekleri sayesinde çocukların çağı yakalamada ve modern araç- gereçlere ulaşmada Sultanbeyli’nin giderek kaliteyi yakaladığını vurguladı. 7 okul tamamlandı, 5 tane daha geliyor.

Ardından sözü alan Başkan Keskin ise, “Ülkemizin ve ilçemizin en önemli sorunu eğitim. Biz toplumumuzun bütün katmanlarıyla eğitime önem vermemiz gerektiğini ve bu konuda bütün imkanları kullanacağımızı belirtiyoruz. Bu vesileyle belediye olarak göreve geldiğimiz günden bu yana eğitimin kalitesini yükseltmek için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz.” dedi ve belediyenin eğitimle ilgili bir yıldaki çalışmalarını detaylandırdı.

Eğitim noktasında geçmiş dönemlerde başlatılan hamleleri hızlandırdıklarını ifade eden Keskin, “Bu dönem 7 okulumuz tamamlandı ve yeni öğretim dönemini bekliyor. 5 okulumuz için ise çalışmalar başladı. İstanbul’da hiç bir ilçenin programında 5 okul yok. Biz, ilçe olarak sahip olduğumuz bütün zorluklara rağmen okul arsası üretmeye devam ediyoruz.” dedi.

Yapılan okul ziyaretlerinde ilçedeki okulların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını anlatan Keskin, “Eğitimin olmazsa olmazlarından sosyal ve kültürel anlamda da çalışmalarımız var. 30 bin öğrencimiz sinemayla buluştu, öğrencilerimiz Sabancı Üniversitesi’nin destekleriyle fotoğraf sergisi açtı. Kapalı spor salonu ve yüzme havuzumuz ise sportif faaliyetler noktasında hizmet veriyor. Yakında açılacak Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi ise önemli programlara imza atacak.”dedi. Başbakan Erdoğan’dan ödüllü İç Göç Entegrasyon Projesi’nden bahseden Keskin, “Sokakta çalışan çocuklarımızın eğitimi anlamında örnek bir projeye imza attık ve tam 440 çocuğumuz açtığımız merkezde eğitim görüyor” şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin iptali nedeniyle burs verilememesine de değinen Keskin, “Bu açığı kapatmak için biz, sivil toplum kuruluşlarımızla görüşüp öğrencilere birlikte destek verebileceğimizi söyledik” dedi. Sultanbeyli’nin başarısını yükseltecek birincileri teşvik etmenin önemini vurgulayan Keskin “Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyor, onları yetiştiren ailelerine çok teşekkür ediyorum. Biz gençlerimize güveniyor ve onların ülkeye hizmet edeceğine inanıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Turhan Feyzioğlu Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin folklor gösterisi ve Hüsnü Özyeğin Lisesi öğrencilerinden müzik dinletisi ile davetliler keyifli dakikalar geçirirken, Sultanbeyli İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin İstanbul çapındaki ezgi yarışmasında birincilik ödülü almış grubu Grup Handan’ın söylediği ezgi beğeniyle izlendi.

Program sonunda yapılan törenle Sultanbeyli’deki 39 okulda birinciliği göğüslemiş 39 öğrencimize diz üstü bilgisayar, ayrıca ilçe birincisine büyük altın takdim edildi ve çeşitli hediyeler verildi.