BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.478,64
HABER /  POLİTİKA

Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na zehir zemberek sözler! Ahmak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne katılarak kayyumlar konusunda Türkiye'yi eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çok sert tepki gösterdi. Soylu "Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye'yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek" dedi.

Abone ol

Bakan Soylu, Green Park Otel'de düzenlenen Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu 2. Grup açılış programında çok sert açıklamalar yaptı. Soylu, konuşmasında isim vermeden Fransa'da katıldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde HDP'li belediyelere kayyum atamalarını eleştiren İmamoğlu için şunları söyledi:

Türkiye'yi şikayet eden ahmağa söylüyorum

Bugün terörizmden yargılanan, aynı zamanda terörist olmaktan ceza alanları bu ülkenin selameti ve o beldenin selameti için görevden aldığımızda Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek. 

-"Bu iş o kadar bedava değil. Yazıklar olsun. Bu milletin sana okuttuğu okula yazıklar olsun. Bu milletin sana verdiği emeğe yazıklar olsun. Birileri eline silah alacak, 9 aylık çocuklarımızı, 11 aylık bebeklerimizi şehit edecek, orada Kürt, Arap ve Türk kardeşlerimizin dükkanını açmasını engelleyecek, çocukların üniversiteye gitmesini engelleyecek, bunu o belediyenin belediye başkanları yapacak, sen de Avrupa Birliği Parlamentosu'na gideceksin veya oradaki belediye toplantısına gideceksin, Türkiye'yi şikayet edeceksin.

Yazıklar olsun. Bunları söyleyemeceksek, bunları ifade edemeyeceksek yaptığımız görevin ne anlamı var. Bu kadar ucuz mu bu işler.

Ağzımızı açıp bekleyecek miyiz?

"Bu belediyeleri haksızlıkla aldınız" diyenlere seslenen Süleyman Soylu, "Yazıklar olsun size. Ne yapacağız, ağzımızı açıp bekleyecek miyiz? İlk önce çukur kazsınlar, ondan sonra Rasulayn ve Tel Abyad'daki gibi onları betonlasınlar, tünel kazsınlar, ondan sonra kendilerine verilmiş ağır silah ve mühimmatla ülkemizi bölsünler, parçalasınlar. Ülkemizin ekonomik kayıplarına sebebiyet versinler. Özgürlüğümüze, hürriyetimize, huzurumuza ve kardeşliğimize saldırsınlar, biz de 'Seçildiler, biz ne yapalım' mı diyelim?" değerlendirmesinde bulundu.

EKREM İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

30 Ekim'de Fransa'nın Strasburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şu açıklamalarda bulunmuştu:

-Bazı seçmen kesimlerinin, bazı siyasi partilerin, bazı seçilmişlerin diğerlerinden ayrı tutmak ve farklı ölçütler ve farklı kurallar uygulamaya kalkmak asla ve asla kabul edilemez. Belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanması ve bir kısmının tutuklanması özellikle hukuk devletinin ilkesini ihlal etmektir. Görevden alınmalar demokrasinin ilkelerine mevcut hukuksal düzenlemelere ve taraf olduğumuz hukuksal sözleşmelere de uygun değildir. Siyasi partiler ve onların seçilmiş yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları ya hukukun içindedirler ya da dışındadırlar. Buna nihayi kararı verecek olan da yargıdır siyasi irade değildir. Anayasa'da bu açıkça belirtilmektedir. Kime yapılırsa yapılsın haksızlığa hukuksuzluğa, adaletsizliğe açıkça ve hep birlikte hayır demek mecburiyetindeyiz.

CHP'den cevap geldi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bakan Soylu'nun sözlerine cevap verdi. Öztrak, "Süleyman Soylu, seçilmiş birine kalkıp bu hakaretleri edecek kadar kendini kaybetmiş vaziyettedir. Atanmışların seçilmişlere bu şekilde konuşmaya hakları yoktur! Her yurt dışına çıktıklarında Türkiye'yi kötülediler. Bu lafın sorumluluğu vardır ve hesabı sorulacaktır." ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
PKK Metina sorumlusu Müsluh İke'nin saniye saniye öldürülme görüntüleri!
Foto Galeri PKK Metina sorumlusu Müsluh İke'nin saniye saniye öldürülme görüntüleri! Galeriye Gözat