BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.434,83
HABER /  POLİTİKA

Süleyman Soylu Hakan Ural'a söyledi: Murat Karayılan Pervin Buldan'a kaset gönderdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li vekillerin PKK militanı olduğunu savunarak, "Pervin Buldan'a Murat Karayılan'ın gönderdiği bir kaset var. Bunlar terör örgütünün esiriler, hem o ideolojiye sahipler ama kurtulmak isteseler de kurtulamazlar" dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D'de yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programında Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın sorularını yanıtladı. İşte Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar...

İstihbaratımız tespit etti 'Gemlik'e gidin' talimatı verdiler
Bundan 1 ay önce Duran Kalkan bir talimat veriyor. Diyor ki Türkiye'nin her yerinden Apo'nun tecit edildiğini, protesto edebilmek için... Bir teröristin ne yapılması lazım? Bunun için 81 ilden Bursa Gemlik'e gideceksiniz ve burada bunu protesto edeceksiniz. Peki biz ne yaptık bu talimatı izledik. Tekirdağ merkezli bir operasyon yaptık. İstihbaratımız, terör birimlerimiz KCK tipi bir yapılanmayı tespit ettiler ve ciddi bir operasyon yaptılar. Bu operasyonda Gemlik yürüyüşündeki tüm kodları biz aldık. Türkiye'nin hiçbir yerinde adım attırılmadı.

İstanbul Kadıköy'de milletvekilleri de Gemlik'e gitmek istiyordu. 6 aylık İçişleri Bakanlığı yapan, her şeyi çok bilen Meral Akşener öyle söylediler... Biz bir terör yürüyüşüne müsaade edemeyiz. Polis hemen engelliyor, diğerleri de polisi zorlamaya çalışıyor, polis orada duruyor. Birincisi normal kendileri dururlar, ikincisi kalkanla dururlar, üçüncüsü gaz sıkarlar ve dördüncüsü su sıkarlar. Ama siz polise hakaret ediyorsunuz! Bunlar ahlaksızlar, bunun bilinmesini istiyorum.  Gezi Olayları'nda bir polisimiz, bir kadın geliyor. Çok yoruldunuz oğlum diyor, evet diyor, devlet görevi diyor. Kaç yaşındasın oğlum diyor, 24 diyor. Evli misin diyor, evliyim diyor. Eşin evde yalnız değil mi diyor. Benim oğlum senin eşinin yanına gitsin diyor. Orada yapmak istediği şey şu; polisin kendisine yapacağı davranışı, suçsuz gibi gösterip mağdur olmak için bunu yapıyorsunuz.

"Bunlar PKK'nın dışında en ufak bir adım atamazlar"
Sözde milletvekilleri, ben bunlara milletvekili denmesine karşıyım. Bunlar PKK'nın militanı. Bunlar PKK'nın dışında en ufak bir adım atamazlar. Pervin Buldan'a Murat Karayılan'ın gönderdiği bir kaset var. Bunlar esirler. Terör örgütünün esiriler, hem o ideolojiye sahipler ama kurtulmak isteseler de kurtulamazlar.

Subay, astsubay ve bekçi alımları
Subay alımlarda 1 hafta, 10 güne kadar, astsubaylar da yine 1 hafta-10 güne kadar açıklanacaktır. Polis akademisiyle ilgili açıklamayı yaptık. Sağlıkla ilgili problem olanlar yerlerini yedeklere bırakacak. 3 bin 500 bekçi alımı var, süreci devam ediyor. Ardından sonuçlar açıklanmış olacak.

Türkiye'nin göç politikası
Biz son 5 yılda 335 bin kaçak göçmeni kendi ülkelerine gönderdik, 506 bin kişiyi gönüllü olarak ülkelerine gönderdik. Her mesele üzerinden göç ve terör üzerinden yalanlar Türkiye'ye doğruymuş gibi inandırılmaya çalışılıyor. Sistematik bir yalan. Dezenformasyon kanunu sade bir şekilde çıkarsa bir hak-helal meselesine girer bu iş. Bu ülkede vatandaşın ne olursunuz hakkını muhafaza edin. Bize mahkemeye müracaat hakkı tanıyabilecek bir kanunun orada çıkarılmasına, TBMM'ye söylüyoruz, inşallah TBMM'nin iradesi milletimizin karşı karşıya saldırıları önleyebilecek anlayış ortaya koyar.

Esenyurt'ta 130 bin civarına düştü
Kilis'te toplam 145 bin 826 Türk nüfus, 95 bin yabancı nüfusu var. Hatay'da geçiyor diyorlar ya, burada da tam toplam yüzde 18,14'üne gelmektedir Suriyeli nüfusun toplam nüfus içindeki payı. Fatih'te biz bunu yasaklayalı bir müddet olduk, yabancı sayısı düştü. Esenyurt'ta 130 bin civarına düştü. Sürekli bunun kontrolünü yapan bir anlayışı sürekli sergiliyoruz. O kadar yalan var kiastanelerde sıraya girmeden tedavi oluyor, Türkiye bunlara sürekli para veriyorlar. Bunların hepsi yalan. Halkımızı tahrik edip Türkiye'nin yaptığı işi tersine döndürmeye çalışıyor. Psikolojik harekat ABD'nin işidir. Silahla yapmadığını, bir psikolojiyle yönetmeye çalışır. Siz iyi bir şey yaparsınız, 1 ay sonra ben ne kötü bir şey yapmışım dersiniz.

Bir takım ırkçı, insanlıktan uzak, bir insan düşmanlığı yapıyorlar. Biz gelecek nesillere sahip çıkan bir Türkiye olarak, kaçak göçle mücadeleyi yöneten bir Türkiye olarak geçeceğiz. Biraz daha sabırlı olacağız, biz insanları ölüme terk edemeyiz. O insanları PKK/PYD'ye terk edenlere karşı ne biz sırtımızı döneriz ne bu ülkenin lideri Recep Tayyip Erdoğan döner. Biz o bölgeleri güvenli hale getireceğiz. Bağdat huzurlu olursa biz huzurlu oluruz, Halep huzurlu olursa biz huzurlu oluruz, Pakistan huzurlu olursa biz huzurlu oluruz. Kimse yanlış anlamasın.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
10 soruda 'gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi' başvuru nasıl olacak KKM'de olanlar buraya girebilecek mi
Foto Galeri 10 soruda 'gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi' başvuru nasıl olacak KKM'de olanlar buraya girebilecek mi Galeriye Gözat