BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,84
ALTIN 2.440,26
HABER /  MEDYA

Süleyman Özışık kansere yakalandığını nasıl öğrendi? Yoğun bakımdan çıkınca anlatmıştı...

İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın kardeşi Süleyman Özışık, kansere yakalandıktan sonra 12 gün kaldığı yoğun bakımdan çıkar çıkmaz hastalığını nasıl öğrendiğini, yaşadığı ilk duyguları, yoğun bakım sürecini anlatmıştı. İşte Süleyman Özışık'ın ağzından hastalık süreci...

Abone ol

12 günlük yoğun bakım sürecinin ardından hasta yatağında kardeşi Mehmet Özışık'a konuşan Süleyman Özışık, sosyal medya hesapları üzerinden kendisine gelen binlerce mesajdan duyduğu mutluluğu dile getirmişti.

Kendisini en çok kahreden şeylerden birinin seçim sürecine bir katkı verememek olarak açıklayan Süleyman Özışık, kendisine gelen her bir mesaj ve iyi dilekler için teşekkür etmeyi ihmal etmemişti. İşte o videodan satır başları...

Hastalığımı ilk öğrendiğim an...

Kansere yakalanan Özışık, 52 yaşında bu gece yarısı hayatını kaybetti. Şubat ayında doktorlardan aldığı kötü haber sonrası yoğun tedavi sürecine giren Özışık, mayıs ayında hastanede sağlık durumuyla ilgili merak edilenleri abisi Mehmet Özışık'a kendi Youtube kanalında böyle anlatmıştı:

"1 ayda 17 kilo verdim"

"Aslında her şey çok iyi gidiyor görünüyordu perde arkasında ihmal ettiğim şeyler birbirini tetiklemeye başladı. Şubat ayının başlarıydı aşırı kilo veriyordum. 22 Şubat'a kadar 1 ayda 17 kilo verdim. Bir sorun var dedim. Evde doğal yöntemlerle çözüm bulmaya çalışıyordum. Rahmetli babamın ölüm yıl dönümüydü galiba toplanmıştık. Hadi abim beni gördü 'senin neyin var' Allah ayağına taş değdirmesin 'yarın hastaneye gidiyoruz' dedi.

"Ateş kafama doğru çıktı"

Hastaneye geldik. Doktora şikayetlerimi anlattım. Tahlillen tetkikler yapıldı. Doktor cuma günü gelin dedi sonra apar topar gelin dedi. Doktor açık sözlüydü 'bedenine ihanet etmişsin' dedi. Doktor söylediğinde ayak parmaklarımdan yukarıya doğru ateş kafama doğru çıktı. Doktor 'Sigarayı içenlerle merhabayı keseceksin. Şeker yok, yarın operasyona başlıyoruz dedi.

"Allah'ın izniyle sağ salim çıkacağım"

Hadi abime dedim ki ben bu hastalığı yenmeden geri dönmeyeceğim. Bu hastaneden çıkmayacağım. Dedim ki Murat Göğebakan'ın sözü aklıma geldi. Doktor ona da kansersin deyince Göğebakan doktora 'Ben Allah'a tapıyorum. Benim büyük Allahım küçük derdim var. İstese dokunur iyileştirir. Sen bana ömür biçme' diyor. Ben de Hadi abi kontağı kapattık kilometreyi sıfırladım yeniden açacağız. Allah'ın izniyle sağ salim çıkacağım. dedim."

Bakan Koca'ya teşekkür

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sağlık durumundan haberi olmasının ardından onun talimatıyla kendisinin Medipol Bağcılar Mega Hastanesi'ne alındığını ve tedavisinin burada devam ettiğini söyleyen Özışık, daha sonra kendisine uygulanan tedavi sürecini anlatmıştı. 

Özışık'a yoğun destek

Mehmet Özışık, röportajda kardeşine olan desteği bu sözlerle anlatıyordu:

"Maddi yardımda bulunmak için çok uğrayanlar oldu. Her şeyi düşünen insanlar oldu. İBAN numarası istiyor. Hakiki bal gönderiyor. Alternatif tıb öneriler oldu, Hastane önünde geri çevirdiklerimiz oldu. Telefonlar susmuyor zaten"