BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

SkyTürk'e şok suçlama!

3 Haziran günü partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yayınlamayan SkyTürk'ün bu davranışının nedenine TMSF "bundan sonra böyle." diyerek yanıt verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakanın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Haziran günü parti grubunda yaptığı konuşmanın SkyTürk kanalında yayınlanmamasını eleştiren Tanrıkulu'nun açıklamaları şöyle:

Hükümetin basın üzerinde kurduğu fiili baskı neticesinde giderek yaygın medyada tekseslilik hakim olmaktadır. 30 Mayıs’tan itibaren Taksim’deki Gezi Parkı’nın tahrip edilmesini protesto eden ve giderek yüzbinlerce kişinin katılımıyla devam eden protestoların medyada neredeyse “haber değeri” yapılmaması da hükümetin bu baskıcı, sansürcü ve oto sansüre zorlayıcı politikalarının bir sonucudur. Yaygın medyanın haberleştiremediği olayları sosyal medya üzerinden yaygınlaştıran yurttaşların sesini kısmak için ifade özgürlüğünün her biçimini yasaklamaya meyleden Sayın Başbakan, Gezi Parkı olayları üzerine sosyal medyayı da “toplumların başına gelmiş bir bela” olarak yorumlamaktan geri durmamıştır. Hükümetin sansür politikası CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki haftalık Meclis grup konuşması konusunda da uygulanmıştır. Zira Mehmet Emin Karamehmet’in borçları nedeniyle TMSF tarafından el konulan SkyTürk kanalında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 4 Haziran 2013 günü yapmış olduğu TBMM grup toplantısı konuşması yayınlanmamıştır. Daha önce tüm siyasî partilerin grup toplantılarını canlı olarak nakleden SkyTürk kanalı, iddialara göre TMSF yetkilileri tarafından uyarılmış ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını yayınlamasını engellemişti. Televizyon yetkililerinin bunun sebebini sorması üzerine de yine iddiaya göre TMSF yetkilileri “bundan sonra böyle” yanıtı vermiştir.

Bu bağlamda;

• TMSF yetkililerine, SkyTürk kanalında Sayın Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını yayınlatmaması emrini siz mi verdiniz?

• TMSF yetkililerinin, el koyduğu bir televizyon kanalının ediytöryal bağımsızlığına, hükümet lehine müdahalede bulunmasının hukukî ve ahlaki dayanakları nelerdir?

• TMSF’den, Sayın Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının yayınlanmaması kararı nasıl alınmıştır? Bu kararın dayanağı nedir ve kim tarafından SkyTürk kanalına tebliğ edilmiştir?

• Basına yansıdığı kadarıyla söz konusu TMSF yetkilisi veya yetkileri, kanalın “neden yayınlamıyoruz” sorusuna “bundan sonra böyle” yanıtı verilmiştir. Bu yanıt, “Bundan sonra sadece Sayın Başbakan’ın konuşmalarını naklederiz” anlamına mı gelmektedir?

• TMSF’in bu sansürcü yaklaşımının Gezi Parkı olaylarıyla bir ilgisi var mıdır?