BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Esad güçleri El Kuseyr’i yeniden aldı

Suriye’de Esad güçleri ve Hizbullah militanları Suriyeli muhalifler için stratejik öneme sahip El Kuseyr kentinin kontrolünü 1 yılı aşkın bi...

Abone ol

Suriye’de Esad güçleri ve Hizbullah militanları Suriyeli muhalifler için stratejik öneme sahip El Kuseyr kentinin kontrolünü 1 yılı aşkın bir süreden sonra tekrardan ele geçirdi.
Lübnan’dan yardıma gelen Hizbullah militanlarının desteğiyle güçlenen Esad birlikleri bu sayede El Kuseyr’in kontrolünü sağlarken Hizbullah militanlarından biri düşmanlarının şehirden kaçmasına izin vermeden bir gecede şehri aldıklarını ifade ederek, “Erken saatlerde ani ve sürpriz bir saldırı gerçekleştirdik ve şehre girdik. Onlar da kaçtılar” dedi.
Esad birlikleri komutanlarından Tuğgeneral Yahya Süleyman ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “El Kuseyr’i kontrol altına alan ülkenin merkezini kontrol altına alır. Ülkenin merkezini kontrol altına alansa tüm Suriye’yi kontrol altına alır” dedi. Hizbullah’ın Al-Manar adlı televizyonu ise askerlerin şehre girişini ve şehir merkezine bayrak diktiği görüntüleri yayınlayarak, “Kahraman ordu güçlerimiz El Kuseyr kentinin tüm noktalarında güvenliği ve istikrarı tekrar sağladı” dedi. Diğer yandan Hizbullah’ın etkin olduğu Beyrut’un güney bölgelerinde de El Kuseyr’in geri alınması büyük coşkuyla kutlandı.
Muhalif güçler ise, cephane ve mühimmat sıkıntısı ile Hizbullah’ın desteği sonucu şehri kaybettiklerini ifade ederek, “Onlarca savaşçımız sivil halk ile birlikte geride kaldı. Onların geri çekilmesini sağlamalıyız” dedi. 1 yıldan fazla bir süredir muhaliflerin elinde olan El Kuseyr şehri Esad güçlerinin saldırısı sonrasında moloz yığınlarına ve paramparça edilmiş sokak görüntülerine sahne oldu.
(İHA)