BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.451,55
HABER /  POLİTİKA

Siz aynaya bakabiliyor musunuz?

Başbakan Erdoğan, Antalya Gazipaşa Havaalanı Açılış töreninde konuştu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antalya Gazipaşa Havalimanı açılışında konuştu. Erdoğan, "Suriye'de 150 bin insanın katili olanla fotoğraf çektirenlere soruyorum. Siz aynaya bakabiliyor musunuz?" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları;

Bu güzel havalimanını Gazi Paşamıza kazandıran tüm ilgililere teşekkür ediyorum. Gazi Paşa Havalimanı dünyada tanınan, tercih edilen bir havalimanına dönüştü, dönüşüyor.

Ülkemize gelen turist sayısı son 10 yılda 13 milyondan yaklaşık 36 milyona ulaştık. Nereden nereye. Bu yıl da ilk dokuz ayda geçen yılın evelallah ilerisine ulaştık.

ABDÜLKADİR MOLLA'NIN İDAMI

İdam edilen bu zad hükümet ortağı oldu. 50 yılın sonunda bir siyasi kalkıp idam edilebiliyor. Herhangi bir gerekçe ortaya koyulamıyor. Böyle bir idamın Bangladeş iç barışına katkı sağlamayacağını kendilerine bildirdik. Bu gibi durumlarda hep susanlar yine sustu. Bizzat ben başbakanı arayarak kaygılarımı ilettim. Dünyadan tepki gelmeyince idam gerçekleşti.

Biz merhum Menderes idam edildiği zaman çok üzülmüştük. Bunların dünyada olmaması için bu mücadeleyi hep verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bangladeş için dua ediyorum.

AYNAYA BAKABİLİYOR MUSUNUZ? 

Suriye'de 150 bin insanın katili olanla fotoğraf çektirenlere soruyorum. Siz aynaya bakabiliyor musunuz? Şu anda Suriye'de bombalardan, kurşunlardan korunsa bile soğuktan, açlıktan, kıtlıktan hayatını kaybedenler var.

Her gün Suriye'de çocuklar soğuktan donarak ölüyor. Dünyaya soruyorum, dünyanın vicdanına sesleniyorum, çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz Biz Suriyeli, Mısırlı çocukların hakkını savunmaya devam edeceğiz.
 

"DENİZ, GÜNEŞ, KUM ANLAYIŞI GERİDE KALDI"

Antalya'da turizmi daha da yaygınlaştıracağız. Bizim iktidarımızla güneş, kum, deniz anlayışı geride kaldı. Arık bizde 4 mevsime hitap eden turizm var.


Erdoğan, "Gazipaşa havalimanımızın kazandıracağı imkanların hayırlı olmasını diliyorum ve siz değerli kardeşlerime vatandaşlarıma şahsın adıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diyerek Gazipaşa havaalanını açtı. 


Başbakan Erdoğan bu akşam Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayını da açıklayacak...