BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.433,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Balbay laiklik bildirisi için ne dedi?

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP'li 21 milletvekilinin başörtüsüyle ilgili imzaladığı bildiriyle ilişkin konuştu.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP'li 21 milletvekilinin başörtüsüyle ilgili imzaladığı bildiriyle ilişkin "Ben kamuoyunun hassasiyetinde olan her konuda mücadele etmeye hazırım. CHP'de çatlak diye yorumlanacak hiçbir şeyin içinde de yokum" dedi.

Üyesi olduğu İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Balbay, mesleğe ilk adım atmasına vesile olan Şadan Gökovalı ve diğer gazeteci dostlarıyla bir araya geldi. Mesleğe İzmir'de başlayan Balbay, ilk gazetecilik yıllarını anlattı. 

21 CHP'li milletvekilinin imzaladığı iddia edilen ve kamuda başörtüsüne karşı çıkan "Laik devlet özgür toplum için aydınlar bildirisi" ile ilgili soru üzerine Balbay, bildirinin taslak halinde iken cezaevinde eline ulaştığını, kamuoyunda tanınmış kişilerin isimlerinin de altında yer aldığını belirtti. Bu konudaki hassasiyete kaltıldığını söyleyen Balbay, "Ben bütün gücümle siyaset üretmeye çalışacağım. Örgütlü mücadele aynı zamanda gönüllü esarettir. Çünkü partinizin, örgütünüzün genel ilkelerinin içinde kalmanız gerekir. Ben kamuoyunun hassasiyetinde olan her konuda mücadele etmeye hazırım. 'CHP'de çatlak' diye yorumlanacak hiçbir şeyin içinde de yokum" yanıtını verdi.