BIST 10.724
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.497,87
HABER /  DÜNYA

AFAD 454 can kurtardı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yoğun kar yağışının görüldüğü Doğu Anadolu Bölgesinde 446, Rize’de ve Kastamonu’d...

Abone ol

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yoğun kar yağışının görüldüğü Doğu Anadolu Bölgesinde 446, Rize’de ve Kastamonu’da 4’er olmak üzere toplamda 454 vatandaşın kurtarılarak, güvenli bölgelere tahliye edildiğini duyurdu.
AFAD Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde meydana gelen yoğun kar yağışlarından dolayı kapanan yolların açılması ve mahsur kalan vatandaşların tahliyesiyle ilgili bilgi verildi. AFAD’ın koordinasyonunda Genelkurmay Başkanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri, Sağlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile ilgili tüm bakanlıklar, Karayolları Genel Müdürlüğü, Valilikler, ve Kızılay’ın çalışmaların devam ettiği kaydedilen açıklama şöyle:
“Şehirlerarası ana yollar trafiğe açılmış olup, kapanan ilçe, köy ve mezra yollarının açılması için başlatılan çalışmalar sürdürülmektedir. Arama-kurtarma çalışmaları sonucunda Doğu Anadolu Bölgesi’nde 446, Rize’de ve Kastamonu’da 4’er olmak üzere toplam 454 vatandaşımız kurtarılarak, güvenli bölgelere tahliye edildi. Mahsur kalan vatandaşlara, 25 bin 200 kumanya, 11 bin 900 ekmek, 500 adet vücut ısıtıcısı dağıtıldı. 5 bin battanin de ihtiyaca göre bölgede dağıtımı devam ediyor. Yol açma faaliyetlerinde, 61 binek/pikap, 77 kamyon, 87 greyder, 93 yüklenici, 5 rölatif, 68 kar makinesi, 25 tuz makinesi, 16 dozer, 1 çekici, 11 kepçe, olmak üzere toplam 444 araç görevlendirildi. Bölgede ayrıca 30 paletli ambulansla 3 adet kar aracı görev yapıyor. Yol açma faaliyetlerinde bin 193 personel görev aldı. Şanlıurfa’dan Habur’a kadar bütün yol çift yönlü olarak ulaşıma açıldı. Mardin’de 3 adet kapalı spor salonu, ihtiyaç halinde vatandaşların barınması için hazır hale getirildi. Yollarda meydana gelebilecek olası buzlanmalara karşı tuzlama çalışmaları devam ediyor. Başbakanlık AFAD tarafından gelişmeler 7/24 takip edilmektedir.”
(İHA)