BIST 10.730
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.502,67
HABER /  DÜNYA

Ada’da kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, günübirlik resmi ziyaret için geldiği KKTC’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bir araya geldi.<br/>Eroğlu ...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, günübirlik resmi ziyaret için geldiği KKTC’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bir araya geldi.
Eroğlu ve Davutoğlu ikili görüşmenin ardından heyetler arası toplantıya geçecek. Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Bakan Davutoğlu, toplantının ardından kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunacak, basının sorularını cevaplayacak. Davutoğlu daha sonra Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.
Adada taraflar arasındaki müzakere sürecinin yeniden ivme kazandığı bir dönemde dün Atina’yı ziyaret eden Bakan Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ve Yunan mevkidaşı Evangelos Venizelos’la Kıbrıs meselesini ele almıştı.
Davutoğlu, Venizelos’la düzenlediği ortak basın toplantısında, Kıbrıs’ta sorunun Annan Planı temeli üzerinde çözülmesi gerektiğini belirterek, ortaya konacak yeni şart ve uyuşmazlıkların zaman kaybı olacağını ifade etmişti.
(İHA)