BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.406,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sivas'ta Corona virüs var mı? Sivas valisi Ayhan açıkladı

SİVAS'ta öğle saatlerinde yüksek ateş ve gribi olduğu belirtilen Afganistanlı göçmen Corona virüs şüphesiyle gözetim altına alınmıştı. Sivas Valiliği'nin açıklamasında Afganistanlı göçmenin kontrollerinin yapıldıktan sonra rutin bir soğuk algınlığı yaşadığı belirtildi.

Abone ol

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, öğle saatlerinde valilik binasına giden Afganistanlı bir göçmenin rahatsız olduğu için yardım talep ettiği, görevlilerce de 112 vasıtasıyla ambulans çağrılarak Numune Hastanesi'ne sevkinin sağlandığı belirtildi. Görevli hekimlerce yapılan muayene ve tetkikler sonucu, şahsın rutin bir soğuk algınlığı yaşadığı ve gerekli tedavilerine başlandığı vurgulanan açıklamada, konuya ilişkin bazı sosyal medya hesaplarında ve bazı basın mecralarında, adeta corona virüsü teşhisi konulmuş gibi paylaşım ve yorumlar yapıldığı belirtildi.

Açıklamanın başlıkları şöyle:

Sivas Valiliği, "Anılan Afganistan vatandaşı göçmen şahıs, yaklaşık 4 yıldır ilimizde ikamet etmektedir ve salgın hastalığın başladığı ülke ve bölgelerde, salgının başladığı tarihlerde kesinlikle bulunmamıştır. Şahıs olağan ve mevsimsel grip nezle belirtileri göstermektedir. Bakanlık emirleri gereğince, özellikle düzensiz göçmenler, kamu sağlığı ve yararı gözetilerek, 2 hafta süreyle müşahede altında tutulmaktadır. Hastane acil ve ilgili birimlerindeki personelin kıyafetleri, Sağlık Bakanlığının talimatlarıyla, tüm dünyada yürütülen standart bir uygulamanın gereğidir"

Ülke de ve Sivas'ta kayıtlara geçen vaka yok

Ülkemizde, Sivas'ta, kayıtlara geçmiş herhangi bir Corona virüs vakası tespit edilmemiş olduğu, hiçbir vatandaşın veya düzensiz göçmende de Corona virüs teşhisi bulunmadığı açıklandı.

Asılsız bilgi çıkaranlara soruşturma başlatılacak

Bu tür asılsız bilgileri çıkaran, yayan, yazan ve paylaşanlar hakkında, "toplumun huzur ve sükununu bozmak" suçundan adli işlem yapılacağı vurgulanan açıklamada, bu tür paylaşım ve haberlerde her türlü katkısı olan kamu çalışanları için de disiplin soruşturmaları yapılacağı, yer değişikliği, iş akitlerinin feshi dahil her türlü tedbirin alınacağı belirtildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Türkiye koronovirüs şüphesi yaşıyor! Dünyada ölümler çok arttı
Foto Galeri Türkiye koronovirüs şüphesi yaşıyor! Dünyada ölümler çok arttı Galeriye Gözat