BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.493,53
HABER /  GÜNCEL

Silivri'den kafa karıştıran Gezi açıklaması

Ergenekon sanıklarının ortak açıklamasında, Taksim eylemlerinin “13 Aralık ve 8 Nisan’da Silivri Cezaevi önünde yaşanan Ergenekon kuşatmasının bir halk hareketine dönüşmesi” olduğu ifade edildi.

Abone ol

Ergenekon sanıklarının ortak açıklamasında, Taksim eylemlerinin “13 Aralık ve 8 Nisan’da Silivri Cezaevi önünde yaşanan Ergenekon kuşatmasının bir halk hareketine dönüşmesi” olduğu ifade edildi. Böylece ‘provokasyon’ iddiaları güçlendi.

SİLİVRİ’DEN ORTALIĞI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRENLERE SELAM VAR

Ağaçların kesileceği bahanesiyle başlayan ve derin bir operasyona dönüşen eylemler sürerken, en dikkat çekici destek Ergenekon sanıklarından geldi. Tutuklu sanıkların ortak açıklamasında, eylemlerin 13 Aralık ve 8 Nisan’da Silivri’de yaşanan Ergenekon kuşatmasının devamı olduğu vurgulandı.

Balbay: Halkla birlikteyiz

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında tutuklu sanık CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Taksim göstericilerine destek vererek “31 Mayıs günü halkımızın, artık yargılamalardaki haksızlıklara dur deme yönünde iradesi ortaya çıkmıştır. Hukuku halkla birlikte aradığımızın kıvancı içindeyiz. Halkımıza teşekkür ederiz” dedi.

Ortak açıklama yaptılar

Öğle saatlerinde ise CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Balbay ile Tuncay Özkan ve Dursun Çiçek’in de aralarında olduğu bulunduğu sanıklar, eylemcilere destek için ortak basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, “Taksim’de başlayıp bütün ülkeye ve dünyaya yayılan diktatörlüğe karşı direniş, halkımızın özgürlük talebinin eylemli ifadesidir” denildi.

‘Silivri Kuşatması’nın devamı

Düne kadar eylemin arkasında derin odakların olduğu iddiasına ilişkin net bir bilgi ve belge ortaya konulmazken, Ergenekon sanıklarının yazılı açıklamasında gösterilerin arkasındaki güç açık açık itiraf edildi. Ergenekon tutuklu sanıklarının açıklamasında, 13 Aralık ve 8 Nisan’da Silivri önlerinde yeşeren özgürlük talebinin bir halk hareketine dönüştüğü ifade edildi. İP, CHP ve TGB öncülüğünde Silivri’ye çıkarma yapılmış ve mahkeme çalışamaz hale getirilmişti