BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Başbakan Erdoğan Fas’ta konuştu

Başbakan Erdoğan, Türkiye-Fas İş Forumu’nda iş adamlarına hitap etti.<br/>Erdoğan, Kuzey Afrika gezisinin ilk durağı olan Fas’taki resmi tem...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Türkiye-Fas İş Forumu’nda iş adamlarına hitap etti.
Erdoğan, Kuzey Afrika gezisinin ilk durağı olan Fas’taki resmi temaslarına devam ediyor. Başkent Rabat’ta Başbakan Erdoğan ve İbn Kiran başkanlığında gerçekleşen görüşmelerde Türkiye ile Fas arasında bir dizi anlaşma imzalandı. Görüşmelerde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da yer aldı. Erdoğan, daha sonra başkent Rabat’ta düzenlenen Türkiye-Fas İş Forumu’nda iş adamlarına hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.
Türk girişimcilerin Fas’taki toplam yatırımının bütün itibariyle 245 milyon dolar olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, bunun yeterli olmadığını dile getirerek, “Ben şimdi burada tüm girişimcilerimize şunu hatırlatmak istiyorum, değerli Başbakan kardeşimle yaptığım görüşmede de söyledim; belli alanlar ortaya konulsun, teşvik alanları ortaya konulsun, ben bakanıma talimatı vereyim, siz de bakanınıza talimatı verin ve doğrudan yatırım yapmak üzere Fas’a Türk girişimcileri sokalım” dedi.
Türk girişimcilerin buradaki yatırımlarını arttırmaları gerektiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Artık sizler uluslararası bir niteliğe kavuştunuz. Bunu başarabilirsiniz. İlgili bakanlarımız bir araya gelmek suretiyle burada da hangi alanlarda ne gibi ithalat ve ihracatı yapabilir de bu dengeyi daha adil bir noktaya getirebiliriz bunun da çalışmasını bakanlarımızın birlikte yapmaları gerekir. Çünkü bu Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında yürütülebilecek ideal çalışmalardan bir tanesidir” şeklinde konuştu.
Erdoğan, üzerinde durulması gereken önemli bir konunun da ulaştırma sektöründeki ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu belirterek, “Bugün Türkiye ve Fas Ulaştırma Bakanları arasında imzalanan anlaşma bu bakımdan büyük bir önem taşıyor. Sayın Bakanlar tarafından imzalanan bu anlaşma ile birlikte inanıyorum ki geleceğe yönelik çok daha önemli adımları atma fırsatını bulacağız” ifadelerinde bulundu.
(İHA)