BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.400,07
HABER /  GÜNCEL

BDP'li vekil eşini anlattı

Müzakere sürecinde İmralı'ya giden vekiller arasında yer alan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, kocası Savaş Buldan'ın ölüm yıldönümünde duygularını sosyal medyadan paylaştı

Abone ol

Müzakere sürecinin önemli isimlerinden ve İmralı'ya giden vekiller arasında yer alan BDP Iğdır milletvekili Pervin Buldan, 3 Haziran 1994'te kaçırılıp faili meçhul cinayete kurban giden kocası Savaş Buldan'ın ölüm yıldönümünde duygularını sosyal medyadan paylaştı.

Buldan, kocasının öldürüldüğü saatlerde dünyaya getirdiği kızı Zelal'in doğumuna ilişkin şunları söyledi: "İki yanımda birbiriyle amansız bir kavgaya tutuşulmuş. Diğeri ben büyürken tüm hücrelerimde seni nasıl yaşatırım diye bir kavga veriyor. Sonuçta ikisini uzlaştırıyorum. Birinci Savaş'ımı, öteki savaşımın halkalarına ekliyorum. Uzun bir zincir oluşturuyorum. Birbirine perçinliyorum. Perçinim çok kuvvetli. Savaş, barış, sevinç, öfke, umut, umutsuzluk, öksüzlük, sahiplilik karıştırıyorum birbirine. Gözyaşını sevince kanı umuda ilk doğan çocuğun dünyaya merhaba çığlığını, kurşun seslerinde damıtıyorum. Ağıt ve şivanlarıyla, zafer türküleriyle bir senfoni yapıyorum. İnsanın insana isyanını, Tanrı'ya başkaldırı, sonrada şükürle birleştiriyorum. Kaybettiklerimi bir gül fidanı gibi saksılara yerleştiriyorum. Suyu kan ve gözyaşı, gübresi umut, sevinç, öfke ve kin olan bir uğraşı benimki. Ruhun şad olsun Savaş. İyi ki doğdun Zelal."

Tehtit ediliyordu

Öldürülmeden önce sayısız tehdit mektubu alan Buldan, 3 Haziran 1994'te İstanbul Yeşilyurt Çınar Otel önünden iki arkadaşıyla birlikte kaçırıldı. 30 yaşındaki Buldan'ın cesedi, kızının dünyaya geldiği saatlerde Bolu'nun Yığılca ilçesinde iki arkadaşıyla birlikte bulundu.