BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,10
ALTIN 2.495,95
HABER /  SPOR

Sharapovanın çığlığı sorun oldu

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda Sharapova'nın çığlıkları rakibinden tepki aldı.

Abone ol

Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 120. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, çeyrek finalde Sharapova'ya 2-0 yenilerek elenen Rus Elena Dementieva, Sharapova'nın topa her vuruşunda çıkardığı sesi çok fazla bulduğunu söyledi.

Hakemlerin Sharapova'yı daha sessiz olması konusunda uyarması gerektiğini belirten Dementieva, ''Bir dahaki sefere onu yendiğimde bu konuda bir şeyler söyleyeceğim, ancak yenildiğinizde bir de çığlıktan şikayet etmek hoş olmaz'' dedi.

Yarı finalde 1 numaralı seribaşı Fransız Amelie Mauresmo ile karşılaşacak olan Sharapova ise, kendisinden ses tonunu ayarlaması istenseydi ne tepki vereceği sorusuna, ''Bir şey değişmezdi'' diyerek cevap verdi.

Bu arada, geçen yılki turnuvada da aynı konu gündeme gelmiş ve turnuvanın başhakemi Alan Mills, bayanların vuruş yaptıkları sırada çıkardıkları sesleri yasaklamak istediğini açıklamıştı.

Mills'in bu isteğinin nedenleri arasında Sharapova'nın çıkardığı 100 desibellik sesin rakiplerinin konsantrasyonunu bozması gösterilmişti.

Sharapova'nın vuruşları anındaki seslerin erkeklerin cinsel arzularını ortaya çıkardığına dikkati çeken başhakem Mills, ''Bilindiği gibi 2 yıl önce Natahlie Dechy Dünya ikincisi olan Sharapova'ya karşı fazla sesten dolayı şikayette bulunmuştu. Sharapova konuyla ilgili uyarı almıştı'' diye konuşmuştu.