BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  GÜNCEL

Selçuk Bayraktar: Bu iki hava aracı muharebe tarihinde devrim yapacak

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 ve Bayraktar Kızılelma üzerinde yaptıkları çalışmaları işaret ederek, "Bu iki hava aracı göreve başlarsa muharebe tarihinde devrim yapacaklar." dedi.

Abone ol

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 ve Bayraktar Kızılelma üzerinde yaptıkları çalışmalara ilişkin konuştu. Bayraktar, "Bayraktar TB3 ve Kızılelma, inşallah bu iki hava aracı göreve başlarsa muharebe tarihinde devrim yapacaklar." dedi.

Selçuk Bayraktar, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Konferans Salonu'nda bir araya geldiği öğrencilerle "Milli Teknoloji Hamlesi", "Milli ve Özgün" ve "Etik ve Ahlak" konuları üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

Savunma sanayisinin, ulusların bağımsızlığı için önemli olduğunu belirten Bayraktar, teknoloji geliştirebilme kabiliyetinin de uluslar için neredeyse okuma-yazma bilme oranı kadar yaşamsal öneme sahip olduğunu söyledi.

Teknolojide yazılımın önemine dikkati çeken Bayraktar, üretmekten daha önemlisinin tasarlamak olduğunu belirtti.

Milli ve özgün İHA'ları etik ve ahlak çerçevesinde kendi bildikleri düsturla geliştirmeye devam ettiklerini aktaran Bayraktar, "Bu çalışmalarımızda hep şunu söyledik; Baykar ne yaptı? Milli, özgün insansız hava aracı yaptı. Nasıl yaptı? İlk günden bu yana etik ve ahlaka uyarak yaptı. Ben size bu işin genetik kodunu anlatıyorum." diye konuştu.

Bayraktar, 15 yılda dünyanın en iyi denilebilecek insansız hava araçlarını (İHA) yaptıklarını belirterek yoğun bir gayret ve yılmayan mücadele azmiyle bu noktaya geldiklerini söyledi.

Şu anda Bayraktar TB3 ve Kızılelma ile ilgili yaptıkları çalışmalara ilişkin Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bayraktar TB3 dünyada ilk defa kısa pist bir gemiden konvansiyonel bir şekilde inip kalkan insansız hava aracı olarak çok büyük bir kuvvet çarpanı oluşturacak. Bayraktar Kızılelma ile birlikte görev yaptığında, nasıl ki Türk orduları dünyada SİHA'larla ilk muharebeyi Azerbaycan'da kazandılar ve dünya muharebe tarihine böyle geçtiler. Bayraktar TB3 ve Kızılelma inşallah bu iki hava aracı göreve başlarsa muharebe tarihinde devrim yapacaklar."

"Dünyanın en iyilerini yaptık"
"Biz hep şunu yaptık. Bugünün yarışlarına değil yarının yarışlarına bir anlamda bugünden hazırlanarak ve bu düstura riayet ederek dedik ki sen bugüne değil ama yarının yarışlarının ne olacağını öngörür bugünden hazırlanırsan işte bu düstura riayet edersen ve niye yaptığını asla aklından çıkarmazsan inancından dolayı ve tabi ki azami gayreti de göstereceksin inancından dolayı Allah da sana yardım eder dünyanın en iyisini yapabilirsin, hep buna inan dedik. Bugün Allah'a şükür kendi sınıfında dünyanın en iyisi dediğimiz bütün dünyanın konuştuğu insansız hava araçlarımız dahi var." diyen Bayraktar, inişler ve çıkışlarla 15 yılda dünyanın en iyisi denilebilecek insansız hava araçları yaptıklarını aktardı.

Yoğun bir gayret ve yılmayan bir mücadele azmiyle bu noktaya geldiklerini vurgulayan Bayraktar, çok zorlandıkları yerlerde annesinin vasiyetinin kendilerine yol gösterdiğini ifade etti.

Şu anda Bayraktar TB3 ve Bayraktar Kızılelma üzerinde çalıştıklarını ifade eden Bayraktar, şöyle dedi:Bayraktar, "Dünyada artık son insanlı savaş uçukları yapılıyor. Bütün gelecek insansız savaş uçaklarında. Ulusların kendi bağımsızlıkları için savunma sanayisi çok kritik. Karşı komşumuzda neler yaşanıyor görüyorsunuz ve ne kadar zor duruma düşebiliyor toplumlar. Böyle bir dünyada yaşıyoruz ve bu geliştirilen teknolojiler çok büyük bir muharebede kuvvet çarpanı oluyor." dedi.

Bayraktar Kızılelma

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Tam bitti derken İstanbul'a fena kar geri geliyor! Hava buz kesecek: Orhan Şen ve Meteoroloji uyardı
Foto Galeri Tam bitti derken İstanbul'a fena kar geri geliyor! Hava buz kesecek: Orhan Şen ve Meteoroloji uyardı Galeriye Gözat