BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  GÜNCEL

Selahattin Demirtaş'tan Ekrem İmamoğlu'na bomba tavsiye

31 mart seçimlerinde HDP'lilere stratejik oy kullanın çağrısı yapan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ekrem İmamoğlu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Selahattin Demirtaş, 34 gazeteci, yazar ve eleştirmenin birer sorusunu yanıtladı.

Gazete Duvar'dan İrfan Aktan "Selahattin Demirtaş: Dilene dilene değil, direne direne kazanıyoruz" başlığıyla yayımlanan yazısında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 34 gazeteci, yazar ve eleştirmenin birer sorusunu yanıtladığını aktardı. Aktan'ın yazısına göre Demirtaş Ekrem İmamoğlu ve CHP’nin İstanbul siyasetini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna şu yanıtı verdi: 

Toplum öfke dilini istemiyor

Kutuplaştırma, öfke dili ve gerilimden usanmış topluma daha birleştirici, kucaklayan bir dille seslenmek ve bunu inanarak yapmak önemlidir. Toplum da buna değer veriyor haklı olarak. Ben dışarıdayken de çok defa söylediğim gibi, umudu kişilere bağlamak doğru olmaz.

Kişiler üzerinden yürüyen mücadeleler...

İlkelere ve bu ilkeler etrafında birleşmiş daha geniş mücadele birliklerine ihtiyaç var. Herkesin demokrasi cephesi gibi kolektif yapıların oluşmasına destek vermesi ve böylesi yapıların parçası olarak mücadele etmesi daha elzemdir. Kişiler üzerinden yürüyen mücadeleler, demokrasi kültürünün oluşmasına yeterli ve kalıcı katkı sağlamaz.

İmamoğlu’nun da haklı halk desteğini kalıcı hale getirebilmesi buna bağlı

Sayın İmamoğlu’nun da mevcut pozisyonunu ve haklı halk desteğini kalıcı hale getirebilmesinin yolu budur. 23 Haziran seçimine ilişkin partim HDP tavrını ortaya koyuyor zaten. Benim de bundan farklı bir tutumum olmaz. Gelişmeleri izleyip, neler yapabileceğimizi partimle istişare edeceğim elbette. A’dan Z’ye Buraya Nasıl Geldik kitabını okudum, çok başarılıydı. Eline, emeğine sağlık.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Optimar'ın 23 Haziran için son anketi aradaki makas açıldı sonuçlar bomba
Foto Galeri Optimar'ın 23 Haziran için son anketi aradaki makas açıldı sonuçlar bomba Galeriye Gözat