BIST 10.245
DOLAR 32,24
EURO 34,68
ALTIN 2.402,30
HABER /  GÜNCEL

Şehide son görev

Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın şehit babasına gönderdiği bir hediye yürekleri bir kez daha dağladı.

Abone ol

Şırnak’ta çıkan çatışmada şehit olan Komando Onbaşı Mükremin Başaran’ın Ankara’nın Haymana ilçesinde düzenlenen cenaze törenine katılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, burada şehidin babasına sarılarak ölümsüzleştirilen resmini şehit ailesine çerçeveleterek gönderdi.
Şırnak’ta 3 Nisanda çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Mükremin Başaran’ın, Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Oyaca beldesinde 4 Nisanda düzenlenen cenaze törenine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katılmıştı.

Şehit Başaran’ın anne ve babası ile kız kardeşleri Ayşe, Hanım ve Halime Başaran’ı törenin ardından evlerinde ziyaret eden Orgeneral Büyükanıt, burada anne Meryem Başaran’ın elini öpmüş, baba Vedat Başaran’a da sarılarak teselli etmişti.

Şehit babası Vedat Başaran, törene Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve diğer komutanların katılmasından oldukça memnun olduğunu belirterek, acılı anlarında devlet büyüklerinin yanlarında olmasının kendilerine güç verdiğini kaydetti.

Törende Orgeneral Büyükanıt’ın kendisine sarılarak çekilen resmini ertesi gün gazetelerde gördüğünü ifade eden baba Başaran, bu anı ölümsüzleştirmek için söz konusu gazeteleri hatıra olarak sakladığını bildirdi.

EN BÜYÜK HEDİYE...
Baba Vedat Başaran, törenden 3-4 gün sonra kapısını çalan askeri yetkililerin evlerine gelerek taziye ziyaretinde bulunduğunu belirterek, Orgeneral Büyükanıt’ın hediyesinin burada kendisine takdim edildiğini söyledi. Hediyeyi açtığı sırada Orgeneral Büyükanıt’ın kendisine sarılarak çekilmiş fotoğrafını çerçeveletilerek kendisine gönderilidiğini ifade eden Vedat Başaran, bu ince hareketten dolayı devlete olan sevgisinin bir kat daha arttığını kaydetti. Hediyeyi alınca gözleri dolan Vedat Başaran, söz konusu fotoğrafı evlerinin baş köşesine astıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:
"Paşamızın bu ince hareketi beni çok etkiledi. Paşamızın cenazemize gelmesi, acılarımı paylaşması ve bana bir baba gibi sarılması zaten beni çok mutlu etmişti. Gazetelerde o fotoğrafı görünce ’keşke bende de bu fotoğraftan olsa’ demiştim. Ancak bir süre sonra bu anın ölümsüzlüğünü anlatan o fotoğraf Orgeneral Büyükanıt Paşa tarafından çerçeveletilerek bana gönderildi. O fotoğrafı hatıra olarak hep saklayacağım." Anne Meryem Başaran da tören anında kendisinde olmadığı için Orgeneral Büyükanıt’ın elini öpmesine izin verdiğini belirterek, "Kendimde olsaydım ben o büyük komutanımızın elini öperdim" dedi.

Bu arada, Şırnak’taki çatışmada şehit olan Komando Onbaşı Mükremin Başaran, 3 ay önce izne geldiği memleketi Ankara’nın Haymana ilçesindeki ailesine, "Her an şehit olabilirim" diyerek dedesinin yanından kendisine mezar yeri ayırtmıştı. Şehit olan Başaran, daha sonra dedesinin yanında 3 ay önce kendisi için hazırlattığı mezara defnedilmişti.