BIST 10.257
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.394,20
HABER /  POLİTİKA

ABDli danışman krizi

Egemen Bağış ABD vatandaşı mı? İstanbul Milletvekili Bağış hakkındaki iddialara ilk kez yanıt verdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış Politika Danışmanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, ''Egemen Bağış, iddia edildiği gibi Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı değildir'' dedi.

Egemen Bağış, yaptığı yazılı açıklamada, kasıtlı bir kısım çevrelerin son günlerde kendisiyle ilgili asılsız iddialar ortaya attığını belirterek, kamuoyunda yanlış bir intiba oluşturmaması için bir açıklama yapmak gereği duyduğunu bildirdi. Bağış, şunları kaydetti:

''Egemen Bağış, ABD'ye bugüne kadar hep Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile girmiştir. Egemen Bağış tüm seyahatlerini her zaman T.C. Pasaportu ile yapmaktadır. Başka bir ülkenin verdiği pasaportu ya da vatandaşlığı yoktur, hiçbir zaman da olmamıştır. Egemen Bağış, iddia edildiği gibi Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı değildir. ABD vatandaşı olma hakkına sahip olmasına ve çifte vatandaşlığın Türkiye Cumhuriyetinin kendisine verdiği kanuni bir hak olmasına rağmen, bu hakkını kullanmamıştır.

Çifte vatandaşlık, Egemen Bağış'ın takdirine bırakılmış olan ancak kendisinin kullanmayı tercih etmediği bir haktır. Bütün bu konular daha önce defalarca kamuoyuna açıklanmıştır.''