BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Atış serbest!

Vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı atış poligonlarından hizmet alımı karşılığı yararlanmaya başladı.

Abone ol

Vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı atış poligonlarından hizmet alımı karşılığı yararlanmaya başladı.

Poligonlarda 15 dakika atış eğitimi yapacak vatandaşlar, 4-5 YTL
bedel ödeyecek. Devlet memurlarından ücret alınmayacak. Özel güvenlikçiler için ise ayrı tarife uygulanacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı 50'si kapalı, 33'ü açık olmak üzere toplam 83 poligonda emniyetin asli görevi aksatılmayacak şekilde hizmet verilecek.

Halen 55 ilde bulunan poligonlarda ücret karşılığı atış eğitimi almak isteyen kişiler, poligona gelirken, silah ruhsatlarını veya kayıt belgesini yanlarında getirecekler. Ruhsat ve silah seri numaralarının kontrol edilmesinin ardından, vatandaşlara kendi silahları ile atış eğitimi yaptırılacak.

Atış eğitimine gelen kişiler için GBT ve sabıka kaydı sorgulaması yapılmayacak. Atış eğitimi almak için gelen özel eğitim kurumları, kendi can güvenlikleri açısından ani müdahale için gerekli sağlık önlemlerini alacaklar.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 657 Sayılı yasaya tabi devlet memurlarından ücret talep edilmeyecek. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan güvenlik görevlileri için hizmet alımı
parası ödenecek.

Atış poligonunun kirasından elde edilecek gelirin tamamı Maliye Bakanlığı'na aktarıldığından birimlerden doğrudan para alınmayacak. Atış eğitimi almak için birey olarak başvuranların atış eğitimleri Emniyet Genel Müdürlüğü Atış Yönergesi doğrultusunda yapılacak. Özel eğitim kurumlarına verilecek atış eğitimleri ise, Emniyet Genel Müdürlüğü atış yönergesine göre değil, atış eğitimi talebinde bulunan eğitim kurumunun programları doğrultusunda yaptırılacak.

Atış eğitimi almak için gelen kişiler ve özel eğitim kurumları verilecek eğitimlerde görevlendirilecek personele ek ders ücreti ödemeyecekler. Atış eğitimlerinin ücretleri Değer Tespit Komisyonu'nca 2006 yılı sonuna kadar bir kişi için 15 dakikaya kadar 4-5 YTL olarak belirlendi. Özel güvenlik personelinin uygulamalı atış sınavlarında poligon kullanımı için hizmet satışı bedeli, komisyonun belirleyeceği ücret üzerinden tahsil edilecek.