BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKK bombacısına infaz

PKK'daki iç çatışma bir infazıda beraberinde getirdi. Örgüt kendi içinde infazlara başladı.

Abone ol

IRAK’ın Sülaymaniye kentinde yayınlanan Celal Talabani liderliğindeki Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne yakınlığıyla bilinen Çavder Gazetesi'nin haberine göre, PKK’nın bir dönem üst düzey sorumlularından olan Kani Yılmaz ile arkadaşı Sabri Tori’nin aracına bomba koyan ‘Numan’ kod adlı Welid Çat, kurşuna dizilerek öldürüldü. Çat’ın, Kani Yılmaz'ın öldürülmesinde deşifre olması nedeniyle PKK tarafından infaz edildiği belirtildi.

PKK’nın bir dönem üst düzey sorumlularından Kani Yılmaz kod adlı Faysal Dunlayıcı, örgütten ayrılarak Yurtsever Demokrat Parti (PWD) adlı muhalif örgüte katılmasının ardından arbasına konulan bombanın patlatılması sonucu arkadaşı Sabri Tori ile birlikte 11 Şubat 2006'da Irak’ın Süleymaniye kenti yakınlarında öldürülmüştü. KYB yanlısı Çavder gazetesinin yazdığına göre Kani Yılmaz ve Sabri Tori’nin katili ‘Numan’ kod adlı Welid Çat, 6 Nisan Perşembe günü Kandil Dağı’nda PKK sorumlularının emri ile kurşuna dizilerek öldürüldü.

Gazetenin haberine göre, 11 Şubat’ta Kani Yılmaz’ın arabasına koyduğu bombayı uzaktan kumandayla patlattıktan sonra kaçıp Kandil’e giden Welid Çat orada diğer PKK’lıların bilmediği bir yerde saklandı. Kani Yılmaz’ın öldürülmesi olayının PKK tarafından yapıldığının öğrenilmesinin ardından gazetenin kaynağına göre terör örgütünün emriyle infaz edildiği dile getirildi.
11 Şubat 2006 günü Kani Yılmaz’ın içinde bulunduğu otomobil, Süleymaniye yakınlarından bir benzin istasyonu yakınında, havaya uçurulmuştu. Bir dönem PKK’nin Avrupa sorumlusu olan Kani Yılmaz’ın PKK’dan ayrıldıktan sonra birlikte olduğu Nizammetin Taş grubu ile PWD örgütünde çalışıyordu. Taş bir yazısında arabayı havaya uçuran Numan kod adlı örgüt üyesinin eylemden önce ve sonra yaptığı tüm telefon konuşmalarının tespit edildiğini yazmıştı.

Milliyet