BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,92
HABER /  GÜNCEL

Başkenti karıştıran haber

İnternethaber'in Yargıtay ile Zapsu arasında yaşanan krizi gündeme taşıyan haberi Ankara'yı karıştırdı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Cüneyt Zapsu'nun Yargıtay'a gönderdiği kitap Ankara'yı karıştırdı. Ankara'nın gizli gündemindeki "Zapsu krizini" yazan İnternethaber yazarı Şebnem Bursalı'yı Milliyet'ten Melih Aşık "Yargıtay'dan Zapsu'ya" başlığıyla köşesine taşıdı.

Yargıtay'ın gizli gündemi: Zapsu
Milliyet'teki köşesinde Bursalı'nın köşe yazısındaki ifadeleri okuyucularına aktaran Aşık, Yargıtay üyelerinin, kitaba büyük tepki gösterdiğini söyleyerek tepkilerini zehir zemberek bir yazıyla birinci başkanlığa bildirdiklerini yazdı. Yargıtay üyelerini çileden çıkaran kitapla ilgili olarak birinci başkanlığa iletilen yazıda Zapzuya'da ağır eleştiriler var.

Yargıtay üyelerinin birinci başkanlığa gönderdiği yazıda ise şu ifadelere yer verildi:

”Kürt Teali Cemiyeti üyesi, Nur örgütü ve milis kuvvetleri mensubu olduğu belirtilen bir kişinin İslam Tarihi konulu kitabının, laik hukukun sembolü  Yargıtay'ımızda görevli yüksek yargıçların ve yargıçların adları ve görev yaptıkları dairelere ilişkin bilgiler de elde edilmek suretiyle, posta yoluyla toplu dağıtımının yapılması son derece manidar bulunmuştur. İslamı referans olarak gösteren bir kitabın, laik hukukun uygulayıcısı ve sembolü Yargıtay'ımızda dağıtılması kimsenin hakkı ve haddi olamaz"