BIST 10.260
DOLAR 32,27
EURO 34,70
ALTIN 2.394,28
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dağda bayırda internet!

Milli Eğitim Bakanı Çelik, "Bilişimdeki patlamayı Milli Eğitim sağlamıştır" diyerek dağda internet sözü verdi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kendilerini en çok seven sektörlerden birinin bilişim sektörü olduğunu belirterek, ''Zira, Türk bilişim sektöründeki patlamayı sağlayan Milli Eğitim'dir'' dedi.

Bazı açılış, temel atma törenleri ile toplantılara katılmak üzere Bursa'ya gelen Bakan Çelik, 2 günlük Bursa programına, Bursa Valisi Nihat Canpolat'ı makamında ziyaret ederek başladı.

Ziyareti sırasında ''Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'' çerçevesinde, hayırseverler tarafından yaptırılacak, 24 derslikli Nurettin-Gülten Kutlucan Lisesi, 18 derslikli Hat Asansör Meslek Lisesi ve 24 derslikli Türk Ticaret Net Bilişim Teknolojileri Meslek Lisesinin yapım protokollerini imzalayan Çelik, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, hiçbir etkinlikte protokol imza törenlerinde duyduğu kadar heyecan duymadığını vurguladı.

Çelik, Bursa'nın sanayicisinin, tüccarının ve işadamının kampanya çerçevesinde, milli eğitime, ''Türkiye'nin istikbal mücadelesi''ne verdikleri katkıyla, Türkiye'ye örnek olduklarını söyledi. Bursa'nın, ''Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nda başı çeken illerden biri olduğunu ifade eden Çelik, hayırseverleri ''bu asil davranışlarından dolayı'' kutladı. İmzalanan 3 protokolün toplam maliyetinin 14 milyon YTL'yi bulduğunu ifade eden Çelik, Çelik, 2006-2007 eğitim-öğretim yılının başlangıcını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bursa'dan vereceklerini kaydetti.

Törende, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilişimle ilgili çalışmalarını da anlatan Çelik, 'Bizi en çok seven sektörlerden birisi bilişim sektörüdür. Zira, Türk bilişim sektöründeki patlamayı sağlayan milli eğitimdir. Türkiye'de geçen sene bir milyon 800 bin adet bilgisayar satıldı. Burada aslan payı Milli Eğitim Bakanlığına aittir'' dedi.

Çelik, internet hizmetleri açısından öğrenci kitlesinin yüzde 90'ına ulaştıklarına, Türkiye'nin en ücra köşelerine kablosuz internet sistemiyle ulaşmayı planladıklarına işaret ederek, ''Bu sistemle ilgili pilot uygulamalar yapılıyor. Artık Çemişgezek'in dağlarında da internet olacak'' diye konuştu.

Valiliğin ardından AK Parti Bursa İl Örgütü'nü de ziyaret eden Çelik, burada da Bursa'ya kendisinden önce gönderdiği bakanlığa bağlı 20 genel müdürün, 48 saat boyunca ciddi anlamda inceleme yaptıklarını, Bursa'yı adeta ''check-up''tan geçirdiklerini belirtti. Çelik, daha önce 37 ilde yaptıkları değerlendirme toplantısının 38'incisini bu akşam Bursa'da yapacaklarını, toplantıda bir araya geleceği genel müdürlerle, Bursa'nın milli eğitimindeki eksiklikleri, nelere öncelik vereceklerini tespit edeceklerini kaydetti.

-ATAMADA ÖNCELİKLE İLÇELER-

Çelik, Bursa'da ''dağ yöresi'' olarak adlandırılan Büyükorhan, Orhaneli, Harmancık ve Keles gibi ilçeleri öncelikli atama bölgesi olarak belirlediklerini belirterek, şunları söyledi:

''Dağ ilçeleri denilen bütün ilçeleri atamada öncelikli ilçe statüsüne aldık. Buralar mahrumiyet bölgesi ilan edilmiştir. Şu anda Hakkari'nin Şemdinli ilçesi, Çukurca ilçesi nasıl öncelikli atama bölgesiyse bu ilçelerimiz de o statüye alınmıştır. Çünkü İnegöl'le bu ilçeleri aynı statüde değerlendirmenin, nitekim bugüne kadar bu böyle yapılmıştır, yanlışlık ve haksızlık olduğunu düşündüğümüz için bu düzeltilmiştir.''

Eğitimin, istisnasız Türkiye'deki 73 milyon kişinin tamamını ilgilendiren bir mesele olduğuna dikkati çeken Bakan Çelik, şöyle konuştu:

''Türkiye'de 20 milyon öğrencimiz var ama akrabalarını da kattığınız zaman doğrudan veya dolaylı olarak bütün ülkemiz insanını, eğitim meselesi ilgilendirir. Eğitim meselesi bizim istikbal mücadelemizdir, bu çok önemlidir. Bursa'ya bu anlamda özel bir önem veriyoruz. Türkiye'nin 4'üncü büyük ili olan Bursa ekonomiye en çok katma değer sağlayan illerden biridir.

3 yıldan beri eğitime en büyük payı ayırıyoruz. Konsolide bütçeden en büyük pay Milli Eğitim Bakanlığına ayrılıyor. Yani Türkiye'nin bir numaralı bütçesi bakanlığımızın bütçesidir. Bakanlığımıza 17 katrilyonluk bir bütçe ayrılmıştır ama 20 milyonluk bir öğrenci kitlesine hitap ettiğiniz zaman bunun yeterli olduğunu söylemek mümkün değil.''

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde de Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in, ''Bursa Büyükşehir Lisesi'' yaptırmayı planladıklarını, lisenin yapımının 2007 yılı yatırım programına alındığını söylemesi üzerine, Başbakan Erdoğan'la birlikte 2006-2007 eğitim-öğretim yılının açılışına katılmak üzere Bursa'ya geldiklerinde lisenin temelini atmak istediklerini kaydetti.