BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.396,94
HABER /  SPOR

BJKlı Erdoğan Aktaş çıldırdı

Koyu Beşiktaş taraftarı olan Posta yazarı Erdoğan Aktaş, Yıldırım Demirören'i yerden yere vurdu.

Abone ol

Başkan Yıldırım Demirören,  Fanatik’e yaptığı açıklamalarda esmiş gürlemiş. Fenerbahçe’ye vermiş veriştirmiş. Diyor ki Başkan, “Artık Fenerbahçe’nin dediği olmayacak. Yumruğumuzu masaya vuracağız.”



Hani üç büyüklerden biri, camiadaki tartışmalarda diş gösterir, rakibe kendini saha dışında da hissettirir, varlığını-gücünü gösterir. Bu kadarı kabul edilebilir.



Sonra devam ediyor Başkan: “Beşiktaş her zaman ilklerin takımıdır. Şu an gönlümden geçen şu. Biz Türkiye kupasını kazanalım. Galatasaray’da Süper Lig şampiyonluğunu. Bu amaç uğruna elimizden ne geliyorsa yapacağız ve hedefe ulaşacağız.”



Acaba ağzından çıkanı kulağı duyuyor mu? Acaba bu dediklerinin nereye varacağını biliyor mu? Bu sözlerin yalnızca Beşiktaş’a  değil, Türk futboluna da inanılmaz zarar vereceğinin farkında mı?



Sayın Demirören, Beşiktaş’ın Başkanı nasıl olur da başka bir takımın şampiyonluğu ile ilgilenir? Kulübün bunca sorunu, bunca derdi, bunca sıkıntısı varken, nasıl olur da saçma sapan bir dizaynın peşine düşer?”



Sayın Demirören, Beşiktaş’ın Başkanı nasıl böyle saçmalar?



Sayın Demirören, Beşiktaş’ın Başkanı, nasıl olur da Türk futboluna dinamit koyar.



Başkan diyor ki, “Galatasaray şampiyon olsun, biz kupayı alalım.”



Peki Sayın Başkan, önümüzdeki haftalarda Beşiktaş’ın Galatasaray ile bir lig maçı yok mu? Bu sözlerden sonra biz ne anlayacağız şimdi? Şike mi yapacak yani koskoca Beşiktaş? O maçı Galatasaray kazanırsa, bu durumu kime nasıl açıklayacaksınız? Tribünlere ne diyeceksiniz? Futbolseverlerin yüzüne nasıl bakacaksınız?



Bu soruyu bana her birini yavru kartal olarak yetiştirdiğim çocuklarım sorarsa eğer, ben ne diyeceğim? Göğsümü gere gere, “Beşiktaş büyüktür şike yapmaz” diye haykırabilecek miyim Sayın Başkan?



Sayın Başkan siz ne yaptığınızın farkında mısınız? “Şampiyon olsun” dediğiniz Galatasaray değil midir ki, Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba’ya, 1993 yılında “Şerefli ikincilik” sözünü ettiren.



O dönem Galatasaray’ın yöneticisi olan Adnan Polat, Ankaragücü’nun kalecisi de Zalad’dı. Şimdi aynı isim yine Galatasaray’ın yönetiminde. Nasıl yani?



Ayrıca, daha ilk 10 maçta lige havlu atıp, sonra şampiyon olacak takımı seçmek Beşiktaş Başkanı’nın işimidir? Yakışır mı?



Bir başka tamının şampiyon olamamasından alınacak keyfi, 100. yıl şampiyonluğuna benzeten Başkanım, bana 101. yıl rezaletini açıklayamadıktan sonra, başka bir kulübe nasıl kafa tutar?



Umarım bu tuhaf konuşmayı, gerçekten hasta olduğu için yapmıştır. Umarım yarın çıkar, “Ateşim vardı. Ne dediğimi bilmiyordum. Özür dilerim” der,



Başkan Yıldırım Demirören’in söyledikleri arasında bir şey doğru. O’da Beşiktaş’ın gerçekten ‘büyük kulüp’ olduğu. Ancak ne yazık ki Yıldırım Başkan, Beşiktaş’ın büyüklüğünü anlayamamış. Beşiktaş’ın Beşiktaş sevgisinin, Beşiktaş taraftarlarının bu taraklarda bezi olmaz. Olmamalı.



Ya Beşiktaşlı olun, ya da Beşiktaşlı olmayı öğrenin!

Yazı: Erdoğan Aktaş
Kaynak: Posta Gazetesi