BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.428,87
HABER /  POLİTİKA

Sedat Peker'in iddiaları sonrası servis haberler yayında! Hilal Kaplan yazdı

Suç örgütü Sedat Peker'in iddialarıyla birlikte "AK Parti'de kriz" ve "cumhur ittifakında çatlak" haberleri koro halinde medyaya servis edildi. Sabah yazarı Hilal Kaplan, asıl hedefin cumhur ittifakını parçalamak olduğunu yazdı.

Abone ol

AK Partililerin suç örgütü lideri Sedat Peker'in Soylu hakkındaki iddialarını doğru kabul ettiği yönündeki BBC Türkçe'nin haberi, ortalığı karıştırdı. 

Cumhur ittifakında çatlak olduğu ve Soylu'ya AK Parti'den destek olmadığı yönündeki haberler medyada yer buldu. Bir kısım medya, yabancı basın ve muhalefet partileri, Peker'in videoları üzerinden hükümeti hedefe koymasını Sabah yazarı Hilal Kaplan, "Pelikanlar, devekuşları ve akbabalar" başlıklı köşe yazısında böyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin suç setelerine karşı açıklamalarını köşesine taşıyan Kaplan, yazısına şöyle devam etti:

"Çatlak ve ayrışma varmış gibi dedikodular yayarak mevzi kazanmaya çalışıyorlar"

"Bu iki alıntıyla yazıma başlamak istedim. Zira yurt dışından servis videolarla Soylu'yu sindiremeyen akbabalar, şimdi de sanki Cumhur İttifakı içerisinde bir çatlak veya ayrışma varmış gibi dedikodular yayarak mevzi kazanmaya çalışıyorlar. Daha önce "Pelikancılar, Soylu'ya karşı" haberlerini yaptırarak AK Parti içinde ikilik çıkarmaya çalışan çevreler, baktılar ki bu iftiraları tutmadı; hedef büyütüp gözlerine Cumhur İttifakı'nı kestirdiler.

BBC Türkçe'nin ismini veremediği "AKP'li kaynaklara" dayandırdığı ve Soylu hakkındaki iddiaların doğru olduğunu söyledikleri iddiasını içeren haber de buna örnek. Haberde geçen, "AKP içerisinde 2023 hedefi için Cumhur İttifakı'nın artık gerçekçi gözükmediği de iddialar arasında" ifadesi de aslında esas amaca işaret ediyor.

Bahçeli'nin şu sözleri de 17-25 Aralık'ta olduğu gibi kafasını kuma gömen devekuşu misali meslektaşlarıma gelsin: "Bu meselede tarafsız kalmak, tribünde oturup üç maymunu oynamak, bu alçaklara destek vermektir."

BBC Türkçe'nin haberi

BBC Türkçe 24 mayısta "Sedat Peker'in iddiaları hakkında hükümette neler konuşuluyor?" başlıklı haberinde "AK Parti içerisinde 2023 hedefi için Cumhur İttifakı’nın da artık gerçekçi gözükmediği de iddialar arasında" ifadeleri kullanıldı. Bir hükümet yetkilisine dayandırılan haberde, ismi verilmeyen "hükümet yetkilisi"nin “Soylu'nun mafyayla ilgili yükleri olduğu ve bunun hesaplaşmasının görüldüğü havası hâkim. Zaten duyduğumuz, kulağımıza çalınan şeylerdi, şimdi ayyuka çıkmış oldu. AK Parti içerisinde hala, Erdoğan tüm bunları düzeltecek umudu var” açıklamaları yer almıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
BıoNTech aşısıyla ilgili iddialar! MRNA ne yapar Prof. Osman Müftüoğlu anlattı
Foto Galeri BıoNTech aşısıyla ilgili iddialar! MRNA ne yapar Prof. Osman Müftüoğlu anlattı Galeriye Gözat