BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  POLİTİKA

Seçime günler kala TKP'den kritik karar! Sandığa gitmeyecekler

Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) yapılan "Halkımıza..." başlıklı açıklamada 23 Haziran'da sandığa gitmeme kararı aldığını duyurdu. TKP açıklamasında yer alan 23 Haziran sonrası tehlikeli gelişmeler cümlesi dikkat çekici oldu. 

Abone ol

Mehmet Fatih Maçoğlu ile Tunceli'de tarihinde ilk kez belediye başkanlığı kazanan TKP, tekrarlanan 23 Haziran seçimleri için adayını yarıştan çekmişti. 31 Mart seçiminde aday olan Zehra Güner Karaoğlu'nun seçime katılmamasına karar verilmişti. 

TKP'nin aldığı son karar ise pazar günü seçimlerde oy kullanmamak yönünde oldu. Taraftarlarına 'sandığa gitmeyin' çağrısı yapan TKP, açıklamasında şunlara yer verdi:

-"TKP’liler, 23 Haziran’da birçok kişinin huzursuz olduğu ama şu anda sesini çıkarmadığı bu mutabakata mahkum olunmadığını göstermek, seçimden sonra ortaya çıkacak tehlikeli gelişmelere hazırlanmak, gericiliği meşrulaştırma çabalarına ortak olmamak için sandığa gitmeyecektir.

-Bu bir boykot çağrısı değil, bir siyasi tutumdur. Partimiz, Türkiye’nin emekçi insanlarının bu siyasi tutuma 24 Haziran’dan itibaren daha fazla ihtiyaç duyacağı bilinciyle hareket etmektedir." 

TKP, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminde 10,349 oy almıştı.
BU FOTO GALERİYE BAKIN
İmamoğlu mu Yıldırım mı? Avrasya Araştırma Başkanı Özkiraz bombayı patlattı!
Foto Galeri İmamoğlu mu Yıldırım mı? Avrasya Araştırma Başkanı Özkiraz bombayı patlattı! Galeriye Gözat