BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Sarıyer Bahçeköy'de 9 katlı bina çöktü

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

SARIYER Bahçeköy'de 9 katlı binada çökme meydana geldi. Binanın daha önce hasarlı diye boşaltılmış olması sayesinde facianın eşiğinden dönüldü.

Abone ol

Sarıyer Bahçeköy'de 2019 yılında 2 kolonunun patlaması sebebiyle boşaltılan 9 katlı binada gece saatlerinde çökme meydana geldi. Bölgeden alınan ilk bilgiye göre kimse yaralanmadı.

39 dairenin bulunduğu bina geçmiş dönemde kayıtlara “Risk hasarlı bina” olarak geçmişti. Binada yaşayan 120 kişinin tahliyesi sağlanmıştı.

Çökmenin ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

 “ŞARLATANLIĞA İZİN VERMEYECEĞİM"

Binanın uzun süredir yıkılmamasının nedeninin açılan davalar olduğunu belirten Genç, “İki yıldır o binayı bekliyoruz. Şarlatanlığa gerek yok. Şarlatanlığa izin vermeyeceğim. 2019 Ağustos ayının başında bu binada çökme tehlikesi olduğunu tespit ettik. Çevre Şehircilik Bakanı dahil, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü dahil gerekli önlemler alındı. Önce binanın riskli olduğu tespit edildi. Çok uzun sürdü bu. Mahkemeler oldu. Bina boşaltıldı. Hala itirazlar var. Hala dava var şu anda. Bu davalar bitmeden binayı yıkmamız mümkün değil" dedi.

 “KADEME KADEME KAÇAK OLARAK YAPILMIŞ"

Bina hakkında bilgi veren Başkan Genç, binanın kademe kademe kaçak yapıldığını belirterek, “Herhangi bir mühendislik desteği alınmamış. 10 kat ama aşama aşama yapılmış. Bir müddet yapılmış sonra durmuş. Hiçbir mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış bir bina" dedi.