BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.429,89
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sakarya'da koronavirüs testi pozitif geldi temas ettiği 56 kişi karantinada

SAKARYA'da koronavirüs testi pozitif çıkan Hüsniye Alsat'ın temas ettiği 56 kişi 14 gün süreyle karantinaya alındı. Öte yandan Alsat'ın eşinin de test yapıldığı sırada kalp krizi geçirdiği belirtildi.

Abone ol

Akyazı Vakıf Mahallesi’nde Hüsniye Alsat, geçen hafta cumartesi günü fenalaşınca Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yeni tip koronavirüs belirtileri gösteren Hüsniye Alsat’ın, testi pozitif çıktı.

Taziye evine de gitmiş

Hüsniye Alsat tedaviye alınırken, filyasyon ekipleri ise temas ettiği kişileri tespit etti. Alsat’ın geçen hafta taziye evine gittiği, ayrıca alışveriş yaparken 56 kişi ile temas ettiği belirlendi. Yapılan çalışmayla, 56 kişi karantinaya alındı. 14 gün boyunca karantinada tutulacak olan kişilere test yapılırken, sonuçların birkaç gün içerisinde çıkacağı öğrenildi. Öte yandan Hüsniye Alsat’ın yakınlarına da testler yapıldı.

"Eşi de test yapılırken kalp krizi geçirdi"

Konuyla ilgili açıklama yapan Vakıf Mahallesi Muhtarı Recep Galip, "Mahallemizde bir teyzemize virüs tespiti yapıldığından dolayı şu an 56 kişiye daha test yapıldı. İnşallah test sonuçları hayırlı çıkar. Çalışmalarımızı yaptık, testler ekiplerle beraber alındı. Şu an tekrar evleri dolaşıp, imza alacağız ve bu evlerimiz karantinada. Bunları bilinçlendirerek ev ihtiyaçlarını için köyün imamları organize edildi. Virüsü yayan ablamızın eşi de koronavirüs testi yapılırken kalp krizi geçirdi. Zaten kronik hastaydı eşi. Allah şifalar versin" dedi.