BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,31
HABER /  POLİTİKA

Sadaka kültürümüzde meşru

Başbakan Erdoğan, muhalefetin, kömür ve yiyecek yardımları konusundaki eleştirilerine yanıt verdi.

Abone ol

Erdoğan, “Sadaka kültürü diye bir şey tutturmuşlar bu ara. Arkadaşlar, bizim kültürümüzde sadaka meşrudur. Belediyenin yaptığının tabii bununla bir alakası yok” dedi.

Erdoğan, dün AKP’nin bazı belediye başkan adaylarını açıklarken Ankara Belediyesi’nin 155 bin aileye yılda üç kez gıda ve temizlik malzemesi yardımı, 100 bin aileye kömür yardımı, her gün 55 bin aileye ekmek yardımı, 100 bin çocuğa yol ve kırtasiye yardımı yaptığını hatırlatarak şöyle dedi:

“Bunları muhalefet hep eleştiriyor. Sadaka kültürü diye bir şey tutturmuşlar bu ara. Arkadaşlar, bizim kültürümüzde sadaka meşrudur. Belediyenin yaptığının tabii bununla bir alakası yok. Çünkü belediye bu hizmetleri yapmakla zaten mükelleftir. Aynı şekilde merkezi yönetim de bunu yapmakla görevlidir. Biz bunu yapıyoruz.”

Fakir fukaraya kömür dağıtan bir iktidar ve bunu hazmedemeyen bir muhalefet olduğunu belirten Erdoğan, seçimden seçime kömür dağıtan bir iktidar olmadıklarını söyledi. Erdoğan, “CHP bunu yapamıyorsa bize ne. Tarihinde böyle görev üstlenmemişse bize ne. Bu ülkede kaymak takımı üretmek varsa bu onların özelliğidir. Biz, adil paylaşımı nasıl sağlarız onun gayreti içindeyiz” diye konuştu.