BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.398,07
HABER /  POLİTİKA

Gökçek ismi Altınoku kaçırdı!

Erdoğan başkan adaylarıyla birlikte toplu fotoğraf çektirdi; ancak bu karede bir isim yer almadı. İşte Ankara'yı karıştıran iddia;

Abone ol

İNTERNETHABER

Erdoğan, Melih Gökçek'in ismini açıkladı Ankara kulisleri yine karıştı. Erdoğan'ın "kardeşim Gökçek" sözleri ağzından dökülürken gözler, Turgut Altınok'u aradı ancak bulamadı. Altınok, adaylar için kurulan platforma da çıkmadı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le kanlı bıçaklı olan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yine kaybeden taraf oldu. Erdoğan'ın Gökçek'in ismini açıkladığı sırada, gözler salonda Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u aradı; ancak bulamadı.

ERDOĞAN ACIK MESAJ VERDİ

Aslında salonda yaşanan gerilimin ipuçları Başbakan Erdoğan'ın konuşmasına da yansıdı. Erdoğan, geçtiğimiz hafta belediye başkan adaylarını, alfabetik sırayla açıklarken Ankara'da bu kuralını bozdu ve Altınok'un Keçiören'den adaylığını sonlara sakladı.

Erdoğan isimleri açıkladıktan sonra da her iki belediye başkanına önemli bir uyarıda bulundu ve Ankara'da tüm belediye başkanlarının hizmet için el birliği yapmasını istedi. Erdoğan, Gökçek'in adaylığını açıkladıktan sonra salona dönerek "İlçe belediye başkanlarım el ele verecekler dayanışma içinde olacaklar. Ankaramızı süratle sıçratacaklar" dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Erdoğan'la çekilen bu karede yer almadı.

ERDOĞAN DAVET ETTİ ANCAK...

Erdoğan yaklaşık iki saat süren bu konuşmasının ardından ismini açıkladığı 11 belediye başkan adayı ile bölge milletvekillerini, salonda kurulu bulunan platforma davet etti. İlk olarak kürsüye gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ardından da Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asıl Güzelbey geldi. Daha sonra ismi açıklanan ilçe belediye başkanları birer bire platforma yöneldi. Kadro tamamlanmış gibi gözükse de bu tabloda bir isim yer almadı. İddialara göre Altınok, Gökçek'in ismi açıklandıktan kısa bir süre sonra salondan ayrılmıştı.

ERDOĞAN SÖZ MÜ VERMİŞTİ?

Öte yandan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un bundan sonra ne yapacağı sorusu Ankara'da günün konusu oldu. Altınok,  büyükşehir için aday gösterilmemesi halinde Erdoğan'ın kararına saygı duyacağını açıklamıştı. Altınok, Erdoğan'ın kendisine büyükşehir adaylığı için 2004 yılında söz verip vermediği sorularına ise net yanıt vermemişti.