BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.445,43
HABER /  GÜNCEL

Taksimde silahlı eylem

Iğdırlı üç kardeş ellerine silahı alıp Taksim Meydanı'na çıktılar. Komik ama onlar da eşkiyadan dertliydi.

Abone ol

Taksim'de bulunan Atatürk Anıtı'na çıkan 3 kardeş, kardeşlerden birinin imam nikahlı eşinin kaçırıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Şahıslardan biri silahı başına dayayarak polisin kendilerine müdahalesini önlemeye çalıştı. Anıt önünde elinde tiner dolu şişe bulunan bir eylemci ise ceketini yaktı. Eylem polisin şahısları ikna etmesiyle son buldu ancak eylemciler gözaltına alınırken ellerindeki silahın ateş alması yürekleri ağıza getirdi.

Edinilen bilgiye göre, saat 20.00 sularında, kimlikleri henüz açıklanmayan Iğdırlı 3 kardeş, Taksim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çıkarak, kardeşlerden birinin imam nikahlı eşinin başkası tarafından kaçırıldığını ancak jandarma ve polisin imam nikahlı olduğu için arama yapmadığını öne sürerek silahlı eylem yaptı.

Eylemci 3 kardeşten 2'si Atatürk Anıtı'nın üzerine çıktı. 1 kişi ise elinde tiner şişesiyle anıtın önünde bekledi. Anıtın önünde bekleyen eylemci, üzerine tiner döküp ceketini yaktı. Diğer eylemciler ise jandarma ve polisin olaya kayıtsız kaldığı gerekçesiyle böyle bir eyleme kalkıştıklarını dile getirdi.

Anıtın üzerine çıkan şahıslardan biri başına silah dayayıp, polisin kendilerine müdahale etmesini engellemeye çalıştı. Polis olay mahallinde çevre güvenliği aldıktan sonra, eylemcileri ikna için uğraştı. "Eşkıya şehre inmiş. Biz artık ölümü göze aldık. Biz bu ülkede yalnız kaldık." diye bağıran şahıslar yaklaşık 30 dakika süren eylemin ardından ikna edildi. Önce anıtın önünde bulunan eylemci gözaltına alındı. Daha sonra anıtın üzerindekiler indirildi.

Şahısların gözaltına alınması sırasında, ellerindeki silah 3 el ateş aldı. Silahın kuru sıkı olması nedeniyle olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Gözaltına alınan eylemciler Taksim Polis Merkezi'ne götürülerek sorguya alındı.