BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.449,69
HABER /  DÜNYA

Katliam SMS savaşına döndü

Önce İsrailliler cep telefonu mesajıyla "vuracağız" dedi. Ardından da Gazze yine SMS'le karşılık verdi

Abone ol Filistin'in Hamas grubu, Gazze operasyonundan önce Filistinlilere cep telefonu ile uyarı mesajı gönderen İsrail'e karşı benzer bir uygulamada bulundu. Bu sabah İsrailli bazı cep telefonu sahiplerine Gazze saldırılarının sadece İsrail'e daha fazla füze fırlatılmasına yol açacağına dair Hamas imzalı bir mesaj geldiği bildirildi.

İsrail merkezli Ynet haber sitesine göre söz konusu mesajda "bütün şehirlere roket gönderileceği ve barınakların Kassam roketlerinden koruyamayacağı" belirtiliyor. Hamas kaynakları da yeni taktiği doğruladı. Bir Hamas sözcüsü, Gazze'de tansiyonun yükselmesi konusunda İsrail kamuoyunu uyarmak istediklerini söyledi.

Popüler Direniş Komitesi (PRC) sözcüsü Ebu Abir, Filistinli grupların İsrailliler için sadece askerî koldan değil, ellerinde başka alanlarda da yapacakları bazı sürprizleri olduğunu ekledi. Ebu Abir, "Telefon mesajları ve düşmanın radyo frekanslarının bozulması İsrail tarafı için hazırladığımız sürprizlerden bazıları. Sahip olduğumuz askerî ve teknolojik kapasitelerimize şaşıracaksınız" dedi.

İsrail'i kara operasyonu konusunda da uyaran Ebu Abir, "İkinci Lübnan Savaşı'nda İsrail tanklarının uğradığı kıyım, (Gazze) Şeridi'nde tekrar edecektir. İsrail yenilmiştir ve boş hükümet binalarını bombalaması stresini göstermektedir." diye konuştu. Abir, Gazze'ye düzenlenen operasyonun "direnişin kazandığını" gösterdiğini söyledi