BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,08
ALTIN 2.467,93
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Kürtçe seyretti

TRT 6 bu akşam yayına başladı. Diyarbakır halkı devlet ekranından Kürtçe seyretti.

Abone ol

TRT'nin Kürtçe yayın yapacak kanalı TRT 6, 19:00 itibarıyle yayın hayatına merhaba dedi. TRT 6, Diyarbakır'da ilgiyile izlendi. Vatandaşlar, devletin önemli bir adım attığının altını çizerek, "TRT, Kürt halkını devletine yakınlaştıracak." dedi.

TRT 6 YAYINA BAŞLADI. O GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ...
Kısa bir süre önce test yayınına başlayan TRT 6, 2009'un ilk gününde saat 19:00'da yayın hayatına resmen başladı.

TRT 6, TRT'nin Ankara Arı Stüdyolarında düzenlen kokteyl ve açılışla yayın hayatına başladı. Açılış programına Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Mehmet Aydın, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, milletvekilleri, yazar Mümtezar Türköne ve çok sayıda akademisyen ve yazar katıldı.

TRT 6 yayını, Doğu ve Güneydoğu'nun her yerinde olduğu gibi Diyarbakır'da da ilgiyle izlendi. 18:58'de İstiklal Marşı'nın okunması ile resmi yayınına başlayan TRT 6, Diyarbakır'da birçok evde vatandaşları ekrana kitledi. Canlı olarak yayınlanan ilk resmi yayın Diyarbakırlıları oldukça memnun etti.

Cihan Haber Ajansı'nın konuk olduğu Gökçe ailesinin küçük kızları Rojdanur, ses sanatçısı Rojin'in söylediği 'Hêja' adlı şarkısına oyunuyla eşlik etti. Ailenin bireyleri ise, şarkıyı mırıldanarak Kürtçe yayının havasına çabucak girdi.

Görüşlerini aldığımız aile reisi Şefik Gökçe, "TRT6'nın yayına başlaması Güneydoğu inasının, Kürt halkının devletle bütünleştireceğine inanıyorum. Bu tarihi bir adımdır. Keşke bu adım daha önce atılmış olsaydı. Ama yine de geç kalınmış sayılmaz. Halkın devlete olan güvenin artırılacağına inanıyorum." dedi.