BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,13
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okulların tatil olduğu iller

Batıda kar etkisini azaltsa da Doğu ve Karadeniz bembeyaz örtüyle kaplı. Okulların tatil olduğu iller ise şöyle:

Abone ol

Kar yurtta etkisini sürdürüyor. Okuların bugün yani Cuma günü tatil olacağı iller ise şöyle:

YÜKSEKOVA:

Yüksekova'da yoğun kar nedeniyle Cuma günü okullar tatil edildi. Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş, yoğun kar ve tipi nedeniyle Yüksekova İlçe merkezine bağlı köylerde bir gün süreyle okulların tatil edildiğini söyledi

AĞRI:

Ağrı ilçeleri Taşlıçay, Hamur, Doğubeyazıt, Eleşkirt, Tutak merkezi ve köylerinde bulunan ilk ve orta dereceli okullar olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün tatil edildi. Ayrıca Ağrı merkeze bağlı Diyadin ve Patnos'un taşımalı eğitim yapan okullarında da eğitime bir gün ara verildi.

RİZE:

Rize'de, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Cuma günü okullar tatil edildi

VAN:

Van'da kar yağışı ve tipi sebebiyle il merkezinden sonra tüm ilçelerdeki ve bağlı köylerdeki okullar da tatil edildi.


Alınan bilgilere göre, öğle saatlerinde Van merkez ve bağlı köyler ile Erciş ve Gevaş ilçelerindeki okullar tatil edilmişti. Kar yağışının devam etmesi ve tipinin etkili olmaya başlaması sonucu ilçelerdeki okulların da bugün için tatil edildiği bildirildi.

BİTLİS:

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, bölgede etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Bitlis merkeze bağlı tüm köy okulları ile Ahlat ve Adilcevaz ilçelerine bağlı köylerde, Güroymak ilçesinde ise merkez ve köylerde eğitime 1 gün ara verildiğini söyledi.

KARS:

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, "2 Ocak 2009 Cuma günü Kars il ve ilçe merkezleri hariç, belde ve köy ilköğretim okullarında Kars Valiliği kararıyla eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir" denildi. `

GİRESUN:

Giresun'un Bulancak ve Piraziz ilçelerine bağlı köylerde eğitime bugün ara verildi

Söz konusu ilçelere bağlı köylerden taşımalı eğitimle ilçe merkezine gelen öğrencilerin de izinli sayılacağı ifade edilen açıklamada, Giresun il merkezinde kar yağışının etkisini yitirmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesine gerek görülmediği, bu nedenle il merkezindeki okullarda eğitime devam edileceği, merkeze bağlı köy okullarında ise bugün eğitime ara verileceği kaydedildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu, daha önce, Espiye, Tirebolu, Eynesil, Görele, Çanakçı, Dereli, Güce, Yağlıdere, Keşap ve Doğankent ilçelerindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında bugün eğitime ara verileceğini açıklamıştı.