BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Rusya'ya şok operasyon! Fransa, Manş Denizi'nde bir Rus gemisine el koydu

RUSYA yaptırım kararları sonrası ilk şokunu yaşadı. Ukrayna'nın işgal edilmesinden dolayı yeni uygulamaya konulan ticari yaptırımları ihlal ettiği şüphesiyle, Manş Denizi'nde bir Rus kargo gemisine Fransa tarafından el konuldu.

Abone ol

Rusya'ya yönelik yeni devree alınan yaptırımlar sonucu ilk flaş operasyon gerçekleşti. Reuters'a konuşan konuşan üst düzey bir yetkili, Ukrayna saldırısı sebebiyle uygulamaya konulan ticari yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle, Manş Denizi'nde bir Rus kargo gemisine Fransız deniz polisi tarafından el konulduğunu söyledi. Geminin Fransız limanı Boulogne-sur-Mer'e yönlendirildiği ve kargosunun gümrük yetkilileri tarafından incelendiği açıklandı. 

Yeni AB yaptırımları çerçevesinde karar alındı
Fransa Donanması, Manş Denizi’nde St. Petersburg limanına gitmekte olan bir Rus kargo gemisini durdurdu. Fransız yetkililerin BBC’ye verdiği bilgiye göre donanma, yeni AB yaptırımları nedeniyle böylesi bir müdahale yaptı.

El konulan Rus gemisinin harita üzerindeki konumu paylaşıldı.

Geminin otomobil taşıdığı belirtiliyor
Bir yetkili “127 metre uzunluğundaki Baltic Leader adlı otomobil taşıyan gemi dün gece durdurulduktan sonra Fransa’nın kuzeyindeki Boulogne-Sur-Mer limanına götürüldü” dedi ve ekledi: Fransa Denizcilik Bölgesi'nden Kaptan Veronique Magnin, St. Petersburg'a gitmekte olan arabaları taşıyan kargo gemisinin "yaptırımların hedef aldığı Ruslarla bağlantılı olduğundan şiddetle şüphelenildiğini" söyledi.

Gemideki incelemeler sürüyor
“Bu Fransız hükümetinin emriyle yapıldı. Geminin AB’nin Yaptırım listesinde yer alan bir şirkete ait olduğundan şüpheleniliyor. Fransız gümrük memurları şu anda gemiyi inceliyor. Geminin tayfası da yetkililerle işbirliği içinde.”

6 Mart'ta Rusya'ya ulaşması bekleniyormuş

Rus Haber ajansı RIA da Fransa’daki Rus büyükelçiliğinin Fransız yetkililerden açıklama talep ettiğini aktardı. TRT Haber'de yer alan bilgiye göre 22 yıl önce inşa edilmiş bir Kargo Gemisi olan 'Baltık Lideri'nin 6 Mart'ta St. Petersburg'a ulaşması bekleniyordu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
NATO tarihte ilk kez yapıyor! Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası 40 bin askerlik NATO Mukabele Kuvveti oluşturuldu
Foto Galeri NATO tarihte ilk kez yapıyor! Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası 40 bin askerlik NATO Mukabele Kuvveti oluşturuldu Galeriye Gözat