BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,83
ALTIN 2.415,06
HABER /  DÜNYA

Rus liderler kamera önünde ayrı düştü

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin ilk kez kameralar önünde farklı görüş açıkladı

Abone ol

Etnik yapılarla ilgili toplantıya katılan Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin ilk kez kameralar önünde farklı görüş açıkladı. Etnik sorunların görüşüldüğü Devlet Konseyi oturumda konuşan Putin'in, Sovyetler Birliği'nin farklı etnik toplulukların bir arada yaşamasının güzel bir örneğini teşkil ettiğini açıklaması, Medvedev'in eleştirisine neden oldu.

Sovyet tecrübesinin pozitif bir örnek olamayacağını ve asla tekrarlanmaması gerektiğini kaydeden Medvedev, Rusya'nın ABD'nin tecrübesinden ders almaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

11 Aralık'ta Moskova Manej Meydanı'nı savaş alanına çeviren 5 binden fazla holigan ve ırkçı grubun davranışlarını değerlendiren Putin, fanatiklerin ve ırkçı grupların birbirinden ayrılması gerektiğini belirtti. "Sovyetler Birliği döneminde etnik topluluklar arasında bu tür sorunlar yoktu. Etnik topluluklar arasında Sovyet yönetimi barış sağlamıştı" değerlendirmesinde bulunan Putin, bunun Sosyalizm ideolojisi çerçevesinde yapıldığına dikkat çekti. Putin, şimdilerde Sosyalizm yerine Rusya vatanseverliği düşüncesinin geliştirilebileceğini kaydetti.

Putin'den hemen sonra söz alan Medvedev, Sovyet tecrübesinin yeniden üretilemeyeceğine işaret ederek, "Sovyet döneminde yapılanları tekrarlayabilir miyiz? Hayır, bu mümkün değil. Sovyetler Birliği ideolojiye dayalı bir devletti. Hadi açık söyleyelim. Rusya çok farklı" değerlendirmesinde bulundu. ABD'nin 40 yıl önce yaşadığı etnik çatışmaları geride bıraktığını örnek gösteren Medvedev, Rusya'nın yeni yaklaşımlar için çalışması gerektiğini ifade etti.