BIST 10.265
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.413,69
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de İsrail protestosu

''Filistin İçin İsrail'e Karşı Boykot Girişimi'' üyesi bir grup, İsrail'in 2008 yılında Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırının yıl dönümü protesto gösterisi yaptı

Abone ol

Tünel Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup İsrail aleyhine çeşitli sloganlar atarak İsrail'in 27 Aralık 2008'de Gazze'ye yönelik başlattığı 'Dökme Kurşun'' saldırısını protesto için Galatasaray'a yürüdü.

Yürüyüşe katılan Brezilyalı karikatürist Carlos Latuff yaptığı konuşmada, Filistin halkının yıllardır İsrail işgali ve saldırıları altında yaşadığını belirtti.

Türk halkının İsrail'i boykot etmek için iki nedeni olduğunu ifade eden Latuff, ''Türkiye halkı yalnızca Filistin halkıyla dayanışmak için değil, Mavi Marmara'da öldürülen dokuz Türkiyeli için de İsrail'i boykot etmeli'' dedi.

''Filistin için İsrail'e Karşı Boykot Girişimi'' adına yapılan  basın açıklamasında da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıların, ablukanın sürdüğü ifade edildi.

Açıklamada,  saldırıları karşısında uluslararası alanda somut bir yaptırımla karşılaşmayan İsrail'in bu durumdan cesaret aldığı savunularak, İsrail'in durdurulmasının ancak somut yaptırımlarla mümkün olduğu, bunun için de Filistin halkının hakları tanınıncaya kadar bütün ikili ilişkilerin kesilmesi istendi.

Eylem basın açıklamasının ardından atılan sloganlarla sona erdi.