BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.427,78
HABER /  GÜNCEL

Acil durumlarda o sizi buluyor!

Telefon deyip geçmeyin. Türk Telekom'un Evde Avantaj Paketi hizmeti inanılmayacak bir uygulamaya imza atıyor..

Abone ol

Sema uyumadan önce her akşam olduğu gibi babaannesini kontrol etmek istedi. 70 yaşındaydı babaannesi. Erken uyumuştu. Şu sıralarda havalar birden soğuduğu için astımı şiddetlenmişti.

Sema babaannesinin odasını açtı, babaannesi yatakta oturmuş, nefes almakta zorlanıyordu. Babaannesi ile konuşmaya çalıştı fakat kriz durumundaydı. Annesini ve babasını uyandırdı. Babası panikle ambulans çağırmak üzere Türk Telekom’un 444 0 TIP numarasını arayarak Mobil Sağlık’ın doktoruna ulaştı.

O sırada Sema "Babaannem fenalaştı" diyerek panik içinde bağırınca babası Sami telefonda paniğe kapılıp, hastanın adını verdi, evde olduklarını, annesinin nefes alamadığını söyleyip telefonu kapatarak içeri koştu. Normal bir sistemde olsa, doktor Sami Bey'in yeniden aramasını bekleyecek ve ona göre hareket edecekti.. Ancak böyle olmadı..

Çağrı merkezindeki doktor ekrandan hastanın adres ve telefon bilgilerine kısa bir süre içinde ulaştı, ambulansı adrese yönlendirdikten sonra telefonla Sami Bey’i aradı. Ambulansın yolda olduğunu, ekip gelene kadar söyleyeceklerini hastaya uygulamalarını istedi Sami Bey’den.

Ambulans adrese ulaşır ve ekip babaanneye hızlıca müdahale etmeye başladı. Hastanın solunumu düzelince kendisini sürekli takip eden uzman doktoru ile görüşüldü. Doktoruna durum anlatıldı. Uzman doktor, ambulans ekibine ellerindeki ilaçların doz ayarlarını verdi. Ertesi sabah babaanne kontrol olması için hastaneye gitti. Türk Telekom’un sağladığı Acil Sağlık hizmeti böylece bir hayat daha kurtarmış oldu.